Bred lokal opbakning til “firstmover”

29. august 2016

 

Peder Most Garden står bag ny musikkonkurrence: Svendborg musikkonkurrence – Danish Open for Tambour – og trommekorps! 

“Det er første gang, vi kaster os ud i at afholde en konkurrence. Bliver det en succes, er tanken, at det skal være en tilbagevendende begivenhed hvert andet år i september måned. Og gerne med udenlandske deltagere” lyder det fra Morten Høite Hansen, dirigent for Peder Most gardens tambourkorps.

Konkurrencen, der finder sted på Gerritsplads i Svendborg d. 10. september kl. 09.30,  giver i følge Peder Most Gardens formand Kirsten Hildebrandt mulighed for at sætte Svendborg på Danmarkskortet og præge kulturen omkring tambourkorps- og  trommekorpsmusikken. I forlængelse heraf opbakning til en helt unik kultur, garderkulturen.

Tambourkorps – og trommekorpsmusikken har gennem årene udviklet sig fra militærmusik til moderne arrangementer og publikumsvenlig musik. I dag spilles der deciderede koncerter, og der optrædes i mange festlige sammenhænge. Her har Peder Most Garden været en ”firstmover” og bidraget til udviklingen indenfor tambourkorpsmusikken.

Konkurrencen er delt op i to kategorier, marchmusik udendørs og koncertkonkurrence indendørs.

Marchmusikkonkurrencen foregår på Gerritsplads i Svendborg by og bedømmes af fire “blinde” dommere. (Inspireret af englændernes “Whit Friday” konkurrence) Efterfølgende går de deltagende korps med fuld musik gennem gågaden til fornøjelse for byens borgere og butikkerne.

Radio Diablo sender live fra pladsen hele formiddagen.

Koncertkonkurrencen foregår på Svendborg Gymnasium samme eftermiddag kl. 13.00 og bedømmes af fire dommere. Der er offentlig adgang til at overvære konkurrencerne.

Lokale virksomheder og banker har støttet initiativet: Fynske Bank, Middelfart Sparekasse, Sydbank, Nordea, Hallberg, CC Jensen, SEAF, Opera på Valdemars Slot, Hotel Ærø og Albani.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php