Gem dine ting i skyen

15. september 2016

 

AF ALLAN BOJSEN – bojsen.dk

 

Vi nørder bliver somme tider kritiseret for at snakke sort og bruge tekniske udtryk, som menigmand ikke forstår noget som helst af. Browser, gigabyte, router og apps er blevet hverdagsdansk, og det er efterhånden mere reglen end undtagelsen, at nye teknologiske tiltag benævnes med amerikanske udtryk.

Dette gør sig også gældende for begrebet ”cloud”. Nogle af mitsvendborg.dks læsere husker sikkert en politimand i New York ved navn Sam McCloud, men det skal dette indlæg ikke handle om. Der er tale om en helt anden cloud. Vi vender snuden opad og betragter de ”elektroniske skyer”, hvor mennesket kan gemme ting og sager.

Hvor vi i gamle dage gemte og sikkerhedskopierede vores filer, mapper og mails på disketter, cd-rommer, dvd-skiver og USB-nøgler, er det i dag blevet næsten helt almindeligt, at vi gemmer vores elektroniske ting og sager på fremmede servere (computere), der står fremmede steder i verden. Disse computere er for mange mennesker og virksomheder blevet helt uundværlige, når data skal gemmes i sikkerhed.

Hvor sikker er skyen?

Her spørger mange med god grund: – Hvor sikker er skyen? Risikerer vi ikke, at vores data enten aflures, stjæles eller mistes, når hele molevitten ligger i skyen hos en fremmed udbyder?

Hertil er svaret: Jo! Risikoen er bestemt til stede, og det er da også helt op til den enkelte at beslutte sig for, om eksempelvis feriebilleder og dokumenter skal ligge på fremmede computere. Personligt er jeg af den opfattelse, at min virksomheds filer og mapper ligger mere sikkert hos Onkel Google end hjemme hos os selv. Og hvorfor så det?

Lad os tage eksemplet med feriebillederne: Jeg knipser 200 gode billeder fra årets sommerferie. Billederne overføres nu til husets computer. Måske overfører jeg en sikkerhedskopi til en ekstern harddisk. Nu kan visse ting gå galt:

1. Computeren bryder sammen. Heldigvis har vi en backup på den eksterne harddisk. Pyha.

2. Hjemmet får besøg af en fæl indbrudstyv, som stjæler computeren. Heldigvis opdagede han ikke den eksterne harddisk. Pyha.

3. Hjemmet står pludselig under vand (eller i flammer), og al elektronik overgår til de evige teknologiske højmarker. Alt er mistet.

 

Ved at bruge en tjeneste oppe i skyen er du pænt sikret. Disse tjenester tager backup jævnligt (typisk 1-3 gange i døgnet), og du kan derfor til enhver tid få fat i en backup, når den nu ligger godt beskyttet i skyen.

 

Google, Dropbox, Apple og Microsoft har velfungerende sky-tjenester, som alle kan bruges gratis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php