Efterskole er et værre cirkus

16. september 2016

 

Åbent hus på Ollerup Efterskole den 25. september mellem kl. 13-17


AF JESPER VOGNSGAARD, forstander

 

Hvad vil det sige at gå på efterskole? Det er et vanskeligt spørgsmål! Som svar vil jeg benytte et billede: Et efterskoleophold er et værre cirkus. Der er noget magisk, dragende og overraskende over cirkus såvel som efterskolen.

Cirkus er både noget flygtigt og noget, der varer ved. Cirkus kommer til byen om morgenen, slår teltet op, i løbet af kort tid er man klar til forestilling. I et cirkus er der en manege (en skueplads), hvor forestillingen finder sted. Der er pladser hele vejen rundt. Alle kan se, og alle skal ses.

Cirkus er bemandet med mennesker, der lever som en stor familie, der rejser rundt sammen. Når vi taler om et cirkus, tænker vi oftest på artister, der lever et liv i sus og dus. Men artisterne i cirkus er også praktiske grise. Før forestillingen passer de dyrene, i pausen sælger de candyfloss eller is, mens de efter forestillingen har travlt med at pakke ned. Alle er afhængige af hinanden. Artisterne er afhængig af dem, der arbejder udenfor manegen. Ellers kommer magien ikke frem, når musikken spiller. Artisterne er også afhængige af et godt publikum. Det bliver nemlig kun en god forestilling, hvis publikum lever med i dramatikken, magien, klovneriet og dyrenes æstetik.

Når man er i cirkus, skal man i sandhed være til stede i nuet. Man skal suge til sig og nyde magien – mens den er der. Om lidt er forestillingen forbi, cirkusset er pakket ned og på vej videre ud i den store verden. Sådan er det også med et efterskoleophold (og med livet i almindelighed). Man skal suge til sig, lige mens det står på.

Man lærer om livet – ved at gå i cirkus. Man lærer om livet og til livet – ved at gå på efterskole. På Ollerup Efterskole får man dannelse, masser af nyttig viden, sang og musik i store mængder og oplever et stort fællesskab.

Velkommen til åbent hus på Ollerup Efterskole søndag den 25. september mellem kl. 13 og 17!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php