Skal du med til italiensk vejfest?

18. september 2016

Stemningsbillede fra sidste års Cittaslow-dag, som blev holdt i Ribers Gård i Møllergade.
(Foto: Mads Claus Rasmussen)

 

… og bruge et par timer på kvalitet og fordybelse …

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Lørdag den 24. september bliver Fruestræde i Svendborg midtby omdannet til ægte italiensk baggårdsstemning. Det er fordi, det er international Cittaslow-dag, og for de, som endnu ikke ved det, så er Svendborg Kommune med i selskabet i det internationale netværk af Cittaslow-byer. Dem er der godt og vel 150 af i hele verden. Heraf ligger de ni i Norden, og i Danmark er der to byer: Mariager Fjord Kommune og Svendborg Kommune.

 

Hvad er Cittaslow?
Det kan i virkeligheden siges meget kort. Cittaslow handler om at geare lidt ned. Give sig tid til at udføre sit arbejde med omhu, udsyn og omtanke. At den udvikling, som skal ske, er holdbar og støtter de lokale produkter – lige fra fødevarer, over detailhandlen til kunst og oplevelser.  

Kort sagt – det gode liv.
Nogen vil måske sige, at sådan har det altid været i Svendborg. Ja, måske vi bare først virkelig har set mulighederne ved Cittaslow nu.

 

Det hele startede i Italien
Cittaslow bliver til i 1999, hvor den tidligere borgmester i den toscanske by Greve in Chianti, Paolo Saturini, får den ide at bruge de lokale særpræg og varer som udgangspunkt for byens udviklings- og vækststrategi.

Saturini sætter borgmestrene fra de fire andre små italienske byer Bra, Ovierto, Greve in Chianti og Positano stævne i byen Ovierto. I tæt samarbejde med Slow Foodbevægelsens grundlægger, Carlo Petrini, udarbejder de grundlaget for Cittaslow.

Målet med Cittaslow er at fremme det gode liv ved at udbrede Slow Food-filosofien til både hverdagslivet og bystyret i medlemsbyerne, og at øge livskvaliteten ved at arbejde for at fremme værdier som kvalitet, bæredygtighed og lokale produkter.

 

Italiensk vejfest
Hvert år fejres den internationale Cittaslow-dag overalt i verden – også i Svendborg. I år bliver det den 24. september fra klokken 11 til 14 og stedet er Fruestræde. Her vil der lyde smukke italienske arier og være gøgl fra Cirkusrummet. Der kan købes pizza, pasta og pesto, og man vil kunne gå på opdagelse i boder fra Cittaslow-certificerede lokale virksomheder.
Der vil også være rundvisning i Svendborgs Æresborger Johannes Jørgensens hus og have i Fruestræde i anledning af digterens 150 års fødselsdag. Johannes Jørgensen boede i mange år i Italien og flyttede tilbage til sit barndomshjem i Fruestræde i 1952, hvor han døde den 29. maj 1956, næsten 90 år gammel.
På dagen vil der også være en lille ceremoni, hvor nye virksomheder får overrakt deres Cittaslow-certifikat. I år er det: Ø-hop Sydfyn, Heddas Køkken, Tåsinge Friskole og Gårdbutikken Nørresø fra Drejø, der bydes velkommen som Cittaslow-virksomheder i Svendborg.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php