Sange ind i sjælen

19. september 2016

 

AF KÅRE WANGEL

 

Endnu et spillested har åbnet sine døre i Svendborg. I et sidehus på Fruerstuevej har musikerparret Anders Ringgaard og Christina Munk Andersen indrettet en lille intim koncertsal med udmærket lyd og en stemning af at være på besøg hos gode venner – med særdeles god musiksmag.

 

Første koncert i VÆRKstedet bestod nemlig i en debutkoncert med det nye svendborgensiske folkorkester THE SONGs, som var blandt de få udvalgte ved dette års Uhørt Festival. Og det er ikke svært at forstå. Heller ikke, at de var udvalgt til at indvie VÆRKstedet – sjældent har intimiteten i rummet og i musikken gået op i en højere enhed.

 

Forsangeren, og manden bag sangene, Anders Jogir er så hudløs og personlig i både sin stemme og sine tekster, at begge dele kan mærkes dybt i hjertet og sjælen. Og når Jogir tilmed er så sikker i sin stemme og bakkes op af fire dygtige folkmusikere med en følsom og original, omend endnu en smule uøvet lyd, så kan man ikke andet end at glæde sig over dette nye under på den danske folkscene. Og vente spændt på, hvad de fører det til, ikke mindst.

 

THE SONGs er melodisk folk pop med et stænk country og en lyd, der er helt deres egen. Teksterne er en blanding af personlige historier, både de mere anekdotiske og de helt dybe og rørende historier om tab og misbrug, og politiske statements. Det hele båret oppe af Anders Jogirs forførende stemme og forførende personlighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php