Arkitekturprisen uddeles – måske for sidste gang

3. oktober 2016

Mandag den 3.oktober uddeles Svendborg Kommunes Arkitekturpris måske for sidste gang.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Læserindlæg af: AF RUDI RUSFORT KRAGH, Formand for By og Land-Sydfyn

 

Det er i dag en både glædens og sorgens dag. Glædens dag fordi viceborgmester og formand for Svendborg Kommunes Arkitekturkomite, Henrik Nielsen, i dag vil overrække Svendborg Kommunes Arkitekturpris. Prisen tildeles tre modtagere. Og sorgens dag, fordi, hvis det går som det er lagt op til, er det sidste gang Arkitekturprisen uddeles, da ordningen indgår i kommunens sparekatalog.

Festtalen vil sandsynligvis ikke nævne sparekataloget med et ord – eller antyde at det muligvis er sidste gang denne pris uddeles. I stedet vil man – og med stor ret – fremhæve hver af de tre prismodtagere for deres selvstændige kreativitet, deres respekt for materialer og formgivningen som spiller fint sammen med omgivelserne. Noget i den stil vil det sikkert lyde. Man vil takke prismodtagerne, arkitekterne og håndværkerne for det færdige resultat, som er til glæde for nærmiljøet og Sydfyn. Og modtagerne af Arkitekturpriserne vil – med rette – være stolte og glade.

Gennem snart 50 år er denne pris uddelt til mere end 250 bygningsværker m.m. på Sydfyn. I fem årtier er det sket uden kritiske læserbreve. Ingen har anfægtet den ordning. Tværtimod. Arkitekturprisen er ubetinget en positiv historie. Hvert år viser de lokale medier foto af de præmierede værker, og laver interview med prismodtagerne. Alle er glade og stolte. Det er ganske ubegribeligt at Kommunen overvejer at nedlægge en ordning som der er så meget goodwill omkring.

Ordningen koster kommunen 40.000 kr. Det er det vi snakker om. Ud over at ordningen generer positiv medieomtale og skaber glade borgere lægger talrige frivillige mennesker betydelige mængder arbejdstimer i opgaven, uden lønkompensation eller modtagelse af kørselsgodtgørelse etc. Nedlægges Svendborg Kommunens Arkitekturpris vil det være et kraftigt signal til frivillighedsområdet – at man ikke påskønner den frivillige og faglige indsats.

I dag glædes vi over uddelingen af Arkitekturprisen. I morgen står kampen for at bevare samme pris.

 

Læs mere om Svendborg Kommunes Arkitekturpris

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php