Rapperen, der hiver fisk ind og har porrer nok

18. oktober 2016

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Kristian UFO Humaidan bor på Ærø på et gammelt husmandssted omgivet af små, bakkede jordlodder og den slags havudsigt, som tager én til verdens ende. Her kan man se ud over øer, broer og færger, og det ubrudte kig vidner om afstanden til resten af verden. Kristian UFO Humaidan flyttede hertil sidste år sammen med sin hustru og deres fire børn.

– Jo flere ting i livet vi tillægger værdi, jo gladere er vi. Jeg synes, færgeturen er et helle, og jeg glæder mig for det meste til den tvungne afslapning, når jeg skal til eller fra et job. Det har været vildt eksotisk for min familie og mig at flytte til Ærø. Vi føler, vi har kastet os ud i noget på én gang ukendt og meget hjemligt, og hver dag opdager vi noget nyt, samtidig med at vi flyder mere sammen med stedet, siger den erfarne singer/song-rapper.

Kristian UFO Humaidan blev kendt i nullerne som den ene halvdel af rapduoen UFO Yepha, der toppede hitlisterne. Siden 2010 har han været solo.
– Min musik er ligesom min hverdag i evig bevægelse, og jeg oplever, at både melodier og tekster kommer af sig selv, når man bevæger sig gennem livet med åbne øjne. Man forstår hele tiden lidt mere, hvad end det rammer én, når man står i marken og roder med jorden, hiver fisk ind fra en lille jolle eller spadserer rundt på Nørrebro. Alle de mennesker, jeg møder på min vej, er så forskellige, at der er stof til hundrede års sangskrivning blot i at være sammen med dem, siger Kristian UFO Humaidan.

Kristian UFO Humaidan spiller selv de fleste instrumenter på sine albums, og han mixer og mastererer sine egne udgivelser fra studiet derhjemme. Siden familien flyttede til Ærø, har hans arbejde været henvist til et lille, interimistisk studie på ét af børneværelserne, men efter nytår går håndværkere i gang med at bygge et lækkert og rummeligt musikstudie på loftet af ejendommens gamle hestestald.
– Det nye studie bliver 70 m2 og får en ubeskrivelig panoramaudsigt over øhavet. Dér skal jeg selvfølgelig lave min musik, men det er også planen, at andre musikere skal komme her for at skrive og indspille.
Nu sidder han på Ærø, når han skriver sin musik – lige så ofte går han dog rundt i køkkenhaven eller sejler ud for at hive fisk ind til aftensmad. Der er kartofler og løg nok til et helt års forbrug; porrer, majs, ærter og kilovis af bær, og vigtigst af alt er der følelsen af at være i live. Følelsen af at alt omkring os hænger sammen og har en særlig værdi.

Man skal bare være her, så kommer der en ro til én, som man kan savne andre steder, fortæller han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


Køb billet til teaterforestillingen
den 28. og 29. sept. her

NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php