Vi er faktisk stolte af vores arbejde

19. oktober 2016

Parkeringsmulighederne i Svendborg midtby scorer topkarakter i DI´s nye erhvervsklimaundersøgelse.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Løft blikket, kig fremad, for tingene er blevet bedre 

 

AF PER VINCENT

 

Svendborg er Svendborg
Nogle gange kan det være svært at forstå, at det er den samme by, vi taler om, for mens rigtig mange mennesker taler begejstret og positivt, er der også nogle, der taler negativt, næsten uanset hvad. Alle borgere er ambassadører for byen og hele kommunen, og alt, hvad vi siger, bliver også hørt i resten af landet og af de gæster, der kommer her. Man kan tale tingene op, og man kan tale tingene ned.

 

Image, der hænger fast
Erhvervsklimaet som helhed bliver målt en gang om året, når Dansk Industri spørger virksomhederne om, hvordan de oplever samarbejdet med kommunen. 2016-undersøgelsen kom forleden med 11 kategorier at tage stilling til. 175 virksomheder er blevet spurgt, og 73 af dem har svaret.

Der er både godt og skidt, for eksempel ligger Svendborg på en sjetteplads, når det gælder kommunal sagsbehandling, det er en fremgang på 17 pladser, i kategorien `brug af private leverandører´ springer Svendborg 26 pladser frem til nummer 18 på listen ud af 96 kommuner.

Umiddelbart skulle man jo så tro, at det er positivt, men alligevel ligger kommunen helt nede på en 83. plads i kategorien ´image`.

– Der er faktisk rigtig mange ting, der lykkes for os, og der er ingen tvivl om, at det går bedre, og så synes jeg, det er kedeligt, at for eksempel 25 år gamle sager stadig kører rundt i nogles bevidsthed. Det image hænger åbenbart ved. Det er at tale tingene ned. Langt de fleste svendborgensere er glade for byen, og vi skal passe på ikke at se bagud og hænge fast i `der var engang`, for fakta er, at vi er blevet bedre.

Sådan siger chefen for Erhverv, Bolig og Natur, Marianne Wedderkopp, og hun savner, at der er mod til at tale om det, der lykkes.

 

Vi har mod på at fortsætte
Marianne Wedderkopp mener ligefrem, at vi bor i et ´privilegium`.

– Jeg siger bare, at der er al mulig grund til at være stolte af vores by. Hvis vi løfter blikket lidt og ser på de ting, der virker, de ting der er blevet bedre, vil vi også blive bedre ambassadører, og kommunen får et bedre image, siger Marianne Wedderkopp.

Hun og hendes kolleger i administrationen er stolte af det arbejde, de gør, det giver værdi for borgerne, mener hun.

– Det er meget tilfredsstillende, at det virker, det vi har sat i gang, så vi fortsætter den vej. Det giver både mod og energi og lyst til at blive ved, fordi det er tydeligt, at strategien virker, det har hjulpet at gå fra en myndighedskultur til en samarbejdskultur. Selvfølgelig er der stadig plads til forbedringer på en række områder, men det er helt klart positivt, at vi for eksempel har halveret sagsbehandlingstiden på trods af, at vi har fået 25 til 40 procent flere sager, understreger Marianne Wedderkopp.

 

Den hyggeligste – med p-pladser
Nogle gange er det ovenikøbet gæsterne, der skal fortælle os, at vi bor i et `privilegium`.

Svendborg er netop blevet kåret til `Danmarks hyggeligste handelsby`, og med i undersøgelsen er også et ret tankevækkende resultat: Vores parkeringsmuligheder scorer topkarakterer.

Den lokale debat om p-pladser har ofte vist den modsatte tendens, men det viser sig altså, at dem, der kommer udefra, har en helt anden opfattelse.

Man kan tale tingene op, og man kan tale tingene ned. Vi er alle ambassadører for vores kommune.

 

FAKTA

Svendborgs bedste placeringer i 2016:

  • Kommunal sagsbehandling overordnet: 6. plads
  • Jobcenterets service overfor virksomheder: 7. plads
  • Kompetent og hurtig sagsbehandling i miljøsager: 5. plads
  • Dialog mellem kommune og erhvervsliv: 13. plads
  • Arbejdskrafttilgængelighed: 15. plads

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


Køb billet til teaterforestillingen
den 28. og 29. sept. her

NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php