Vinspecialisten har fået sin egen sommelier

19. oktober 2016

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Vores læsere kan næppe være i tvivl om, at hos Vinspecialisten i Korsgade får man, udover en masse spændende vine og andre specialiteter, også oplevelser ud over det sædvanlige. Her er altid en god historie koblet på den vare, man køber, og personalet i butikken er klædt rigtig godt på til at fortælle den.
Det er derfor en ekstra gevinst for Vinspecialisten, at det nye ansigt i specialforretningen har en uddannelse som sommelier.

 

Den rette vin til maden
Anja Storm Larsen kommer direkte fra den anerkendte gourmet-fiskerestaurant Rudolf Mathis i Kerteminde og til Vinspecialisten i Svendborg, hvor hun nu bliver en fast del af det gode team.
Så det er en glad butikschef, Simon Styrup, som ser frem til at forene den specialviden, man har i forretningen til nu også at kunne tilføje en sommelier.

– Nu får ’specialisten’ i vores navn en ekstra betydning. Og det, at Anja har sin sommelier-uddannelse med baggrund i restaurationsbranchen, giver os endnu flere muligheder i at kunne give vores kunder den samme oplevelse som på en restaurant. Kommer man ind og skal bruge vinen til maden, så vil Anja spørge ind til så mange detaljer som muligt i maden. På den måde kan hun rådgive kunden i at finde den helt rette vin, forklarer Simon Styrup.

 

Viden om vin
Uddannelsen som sommelier tager 10 måneder. Man får en bred grundlæggende viden og forståelse for vin, spiritus og andre drikkevarer og sammensætning med mad og kommer rundt om de vigtigste vinlande, deres vinregioner og de vigtigste vinstilarter derfra.
For nogen kan det rette vinvalg være så vigtigt, at en restaurants sommelier næsten kan have samme betydning for dens ry som dens chefkok.
Anja Storm Larsen tog sin sommelieruddannelse, mens hun arbejdede som tjener på en vildtrestaurant i Norge. Og den havde landets bedste vinkælder.
– Vi havde nogle af verdens bedste rødvine i kælderen, og det var blandt andet her, jeg for alvor fik øjnene op for vinens fantastiske verden, fortæller Anja Storm Larsen, som kan bryste sig af at have smagt en Madeira fra 1834.
– Her fik smagsløgene virkelig en oplevelse, siger hun og fortæller, hvordan både nødder og tørret frugt kunne smages i den næsten 200 år gamle Madeira, som kommer fra øen af samme navn ud for Portugals kyst.

Anja Storm Larsen tiltrådte stillingen hos Vinspecialisten i Svendborg den 1. september og er hurtigt blevet en del af det varemærke, som kendetegner specialforretningen i Korsgade, at give kunderne den gode service og rådgivning i samspillet mellem mad og vin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


Køb billet til teaterforestillingen
den 28. og 29. sept. her

NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php