Danmarks Forsorgsmuseum invirerer til Store Møgdag

27. oktober 2016

 

Søndag d. 6. november kl. 10-16: Særlig søndag og 11-14: “Store Møgdag” på Danmarks Forsorgsmuseum

 

Forsorgsmuseet inviterer indenfor på Fattiggården til en museumsoplevelse ud over det sædvanlige. Der er fri adgang og gratis rundvisninger kl. 11 og kl. 13.


Museumshavens Venner holder “Store Møgdag” kl. 11-14 i museumshaven bag Fattiggården på Forsorgsmuseet.Museumshavens Venner er stort set færdige med årets høst af kartofler, selleri, rødbeder og løg, som bl.a. er blevet doneret til Kirkens Korshærs varmestue og brugt på Forsorgsmuseet som smagsprøver på fattiggårdskost.– Vi har haft en god høst i år, og det vil vi også gerne have næste år – derfor skal haven gødes. Vi har fået doneret et læs komøg, der skal spredes og graves ned i køkkenhaven. Det vil vi gerne have hjælp til, for det er sjovere, når vi er rigtig mange, fortæller Lene Hansen fra Museumshavens Venner. Lene Hansen opfordrer derfor til, at man kommer forbi, gerne iført gummistøvler og i besiddelse af en greb eller spade.Museet byder på god kraftig suppe kogt på blandt andet årets grøntsager, hertil en humpel brød og lidt tyndt øl i bedste fattiggårdsånd. Undervejs fortælles der om Fattiggårdens historie og arbejdet med at genskabe den helt unikke museumshave.Fattiggården i Svendborg er den bedst bevarede og eneste fredede i hele Skandinavien. Fattiggården blev opført i 1872 som “Svendborg Købstads Arbejds- og Forsørgelsesanstalt” og lukkede først i 1974 som forsorgshjemmet Viebæltegård.

I mere end 100 år spillede haven således en stor rolle ved at forsyne Fattiggårdens køkken med grøntsager til bespisningen af lemmerne, ligesom den aktiverede havearbejde for de mange indlagte lemmer.


I dag arbejder godt 20 frivillige med at genskabe både Fattiggårdens nyttehave og inspektørens prydhave. Et arbejde, som i særlig grad er med til at styrke den historiske formidling af livet på Fattiggården og samtidig gør en forskel for brugerne på Kirkens Korshærs varmestue.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


Køb billet til teaterforestillingen
den 28. og 29. sept. her

NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php