Borger efterlyser klare politiske holdninger i færgedebatten Svendborg-Ærø

24. februar 2009

Læserindlæg
I forbindelse med indlægget Skriv din mening på mitsvendborg.dk har redaktionen modtaget dette læserindlæg fra Eva Lauritzen, som opfordrer til debat og klare politiske holdninger i sagen om den fremtidige færgedrift mellem Svendborg og Ærø.


”SAGEN SET FRA TO SIDER”
Jeg har som medlem af bestyrelsen for Egense/Rantzasuminde Beboerforening efterlyst en debat om dette store spørgsmål. Senest overfor Nærdemokratiudvalget i efteråret 2008. Nærdemokratiudvalget kunne ikke udrede trådene, idet de kun var kommet for at høre ”borgernes” mening. 
Jeg efterlyser et møde, hvor både politikere fra Svendborg og Ærø oplyser borgerne om deres holdninger til færgedebatten. Samtidig et møde, hvor også embedsmænd ”må være på banen” og fremlægge de facts, der måtte være.
 
Sagen er for vigtig til, at borgerne ikke blander sig, før beslutningerne tages af politikerne.
 
Jeg er fuldstændig uforstående overfor, at der i pressen utallige gange er skrevet, at færgerne skal ”lægge til” ved Lehnskov eller Rantzausminde.
 
Det vil give en uforholdsmæssig lang transporttid for pendlere og studerende fra færgelejet og til byen, samtidig med at færgelejet vil være ødelæggende for naturområdet ved  Lehnskov.Den nye omfartsvej i ”Tankefuldprojektet” er heller ikke projekteret til at tage den trafik og Rantzausmindevej slet ikke.
 
Skal færgerne lægge til andre steder end i Svendborg havn, må det være længere nede af kysten (evt. ved Ballen) med en direkte forbindelse til motorvejen. Det er så til gavn for biltrafikken, men der bør stadig være færgetransport for andre end bilister! Og den bør gå til Svendborg Havn.
 
Hvor skal færgerne ”lægge til”, det er det store spørgsmål – måske er beslutningen allerede taget af Velfærdsministeren?

Eva Lauritzen
Rantzausmindevej 136
5700 Svendborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php