Gundestrups kreative optimist

6. november 2016


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Af PALLE CHRISTIANSEN

 

Man skal altid være optimist! Det fastslår ejeren af Gundestrup Mejeri og Bryghus, Jørgen Hoff. – Og jeg kan simpelthen ikke være andet, fordi jeg er den fødte optimist, tilføjer han.

Siden Jørgen Hoff købte det gamle mejeri i Gundestrup af Ullerslev Mejeri i 2007, har han fostret mange innovative ideer. Blandt andet ved udvikling af nye produkter og kreative smagsvarianter. 

Det, som Jørgen Hoff har gang i nu, er produktion af rygeoste, gule skæreoste og ølbrygning. Plus det løse. Det vil sige kildevand fra Hvidkilde, sodavand med ingefær og appelsin, og meget mere.

 

Skaber sine egne ideer
Aldrig har Jørgen Hoff forsøgt at kopiere sine konkurrenters ideer. For ham er det vigtigt at skabe sine egne ideer og udvikle et originalt koncept.

– Jeg valgte Gundestrup Mejeri, fordi det ligger på det skønne Sydfyn. Midt i landets frodigste køkkenhave, fortæller Jørgen Hoff, som frister sig til at kalde Sydfyn for ”Danmarks svar på Toscana”. Gundestrup Mejeri fungerede som andelsmejeri fra 1888 og indtil 1983. I dag er mejeriet det eneste tilbageværende i Svendborg Kommune.

Jørgen Hoff blev udlært som mejerist på Kirkeby Mejeri i 1991. Senere fulgte uddannelsen som procestekniker. Efterfølgende kom også ølproduktion med på hans cv.

 

Håndlavet rygeost
Gundestrups hovedproduktion er fremstilling af rygeoste. Den ægte fynske håndlavede af slagsen. Med varianterne skummetmælks- og sødmælksrygeoste. Såvel i økologisk som i konventionel udgave. 

– Og den skal være skærbar og fast i konsistensen som en leverpostej, siger Jørgen Hoff og tilføjer, at alle har ret til en ordentlig rygeost! Med i produktionen er også friskoste med hvidløg, chili og rygeostesalat.

 

Slumrende oste på lageret
Når vi nu er i ostenes rige, så ligger de store gule oste og slumrer på Gundestrups ostelager. De vejer 10-11 kilo stykket. F.eks. typerne Svendbo, Fynbo, Maribo og Havarti.

Jørgen Hoff har tre børn på henholdsvis 8, 11 og 14 år. De kan alle lide ost, og de har Fynbo-osten som deres absolutte favorit. Jørgen Hoff selv har ingen specielle favoritter. Gundestrup leverer f.eks. oste til restauranter, og en del går til eksport (Tyskland, Polen, med flere lande). Man kan også komme og købe samt smage på ostene, når mejeriets gårdbutik har åbent torsdage og fredage fra kl. 14 – 17 og lørdag fra kl. 10-13. Nævnes skal også sideproduktioner som gedemælksoste, komælksbrier og fetatyper.

Gundestrups oste har vundet priser. I 2009 fik mejeriets Svendbo en guldmedalje, og i 2010 blev deres Fynbo-ost kåret som ”Nordens Ost”.

 

De vil hellere ha’ en ”Hoff”
Gundestrup Bryghus leverer 80.000 liter håndbrygget øl til markedet hvert år. Jørgen Hoff fik den idé at udvikle øltyper, der passer til mejeriets oste. Endnu en genial idé, som indebærer udnyttelse af mejeriets biprodukt, valle.

Hoff laver f.eks. ”Valle’s Bock” – ”Mejeristens Stout” – ”Doppel Bock” – og så er der lige Veteranøllen: ”War Veterans Danmark”.

 

Opbakning til krigsveteraner
– Vi vil gerne vise vores support til de danske krigsveteraner, og den indsats de yder. Jeg har en aftale med veteranorganisationerne, at vi yder 2 kroner pr. solgt Veteranøl til www.bloodofheroesdanmark.dk og 25 øre yderligere til www.familienetvaerket.dk, siger han og tilføjer:

– Jeg har dårlig samvittighed over, at jeg ikke selv har været soldat. Derfor bakker jeg dem op, slutter Jørgen Hoff.

 

Julen 2016
Nu glæder Jørgen Hoff, og hans personale på syv ansatte, sig til at invitere alle til julemarked i det gamle mejeri og bryghus lørdag den 10. december fra kl. 10–14. Der kommer udstillere med kvalitetsprodukter, og der bliver smagsprøver på oste, øl og andesteg.

Lige siden 2008 har Gundestrup fremstillet en speciel juleøl, som er meget populær, og smagsmæssigt er den perfekt til julefrokosterne. Den er brygget på f.eks. appelsiner og stjerneanis. Juleøllen frigives ved et arrangement den 11/11 klokken 11. Og den kan efterfølgende også smages ved julemarkedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php