Her ved man, hvad man får

9. november 2016

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

If it ain’t broke, don’t fix it.
Sådan har forretningskonceptet været for Mette Kabell, siden hun for snart 20 år siden åbnede dørene til en helt ny café i Svendborg. Stedet hed dengang Citronen – og det gør det stadig

Hvor er folk henne?
Det var sommer i Svendborg, og Mette Kabell havde brugt foråret på at indrettet den tidligere blomsterhandel i Brogade for grønne planter til en helt ny café med frokostretter og kaffe og kage. Et gammelt klaver var blevet købt på en auktion og kørt i stilling på stedet og skulle bruges af musikere til at spille afdæmpet akustisk musik. Ikke noget med dans og hurlumhej – kun rolige og behagelige toner for det modne publikum.

Det hele stod klar og parat i juni 1997, der var hyret en masse personale, og Mette Kabell var klar til den store åbningsdag, hvor forventningen var, at folk naturligvis ville stå i kø for at komme ind og opleve den nye, smarte café midt i hjertet af Svendborg.
Det gjorde de bare ikke.
– Jeg kunne slet ikke forstå det. Hvor var folk henne? Her havde man indrettet et nyt lækkert sted, og så skulle man lige først ’ses an’. Sådan har det altid været her i byen, fortæller Mette Kabell og trækker på smilebåndet.

Rock i gården
Den nye restauratør blev hurtigt klar over, at det her med hyggemusik om aftenen fredag-lørdag, mens man nippede til den tørre Bordeaux, det var der ikke den store omsætning i.
Så i stedet lagde hun en plan, som skulle få folk til at slå øjnene op for det nye sted. I gården bag Citronen skulle der holdes en kæmpe fest. Blues Brothers Souvenir Show blev hyret til at komme og spille, der blev lavet en aftale med øl-leverandøren, og billetsalget gik i gang.

’Rock i gården’ blev afviklet i 1998 og 1999 og var en stor succes med et beskedent overskud.
En god investering, som fik folks øjne op for Citronen.

Der kom et band…
Hyggemusikken i weekenden var der stadig. Men så en dag kom der et band og spurgte, om de måtte spille dansemusik på Citronen.
– Jeg tænkte, at det prøver vi. Og her gik lyset op for mig. Det var det, som skulle til. Et godt poporkester, som spiller gode, dansevenlige kopinumre. Det skulle være vores koncept i weekenden, fortæller Mette Kabell, og sådan blev det. Og sådan er det den dag i dag – for det virker.
Citronen er et meget traditionelt sted. Man ved, hvad man får. Her er ikke de store afvigelser på menukortet, som spænder fra at være en frokostrestaurant med gængse frokostretter til “kaffe-kage”-sted og middagsrestaurant i aftentimerne.
– Konceptet fungerer godt, så hvorfor skulle vi ændre på det. Dog har vi i år lavet en fire-retters julefrokostmenu i stedet for tre-retters. Det gør vi, fordi folk har efterspurgt mere sild på tallerkenen. Og så lytter vi naturligvis til det, siger Mette Kabell og benytter lejligheden til at uddele store roser til sin mand Claus Hjørnager
– Uden Claus havde det slet ikke kunne lade sig gøre, smiler hun. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php