Steel guitar og røde veloursofaer

12. november 2016

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Hvad får en mand til at pakke bilen med sin guitar og gamle rørforstærker, en håndfuld mikrofoner fra engang i 50’erne og tage turen hele vejen til München for at spille en koncert på en halv time på en klub? Svaret er enkelt: kærlighed for gode melodier, originale tekster og den rå lyd fra vintage gear.

Hjemmestudie og systue
Jeg står foran vinduet til Fru Wøldikes Kjolesalon på Glarmestervej i østre bydel. Her skulle ligge et lydstudie, og her har jeg en interviewaftale med en country- og bluegrassmusiker, som netop er ude med en spritny udgivelse, ’Night Light – Slow Grass’. Det meste af albummet skulle være indspillet lige netop her, men det kan umiddelbart være lidt svært at få øje på i butiksvinduet, hvor mannequindukkerne poserer i knaldrøde og petroleumsblå 50’er kjoler mellem de gamle Pfaff-symaskiner i støbejern.
– Kom indenfor, lyder det pludselig fra hjørnet af huset, hvor Nicolai Wøldike Schmith stikker hovedet frem. Det er ham, som er musikeren. Adressen er rigtig nok.

Fra barbersalon til lydstudie
I gamle dage lå her en barbersalon og boede to familier. I dag er stueetagen kjolesalon, systue og lydstudie/øvelokale. Ovenpå bor Line Wøldike Kristensen og Nicolai Wøldike Schmith og deres to børn. Vi bliver i stueetagen.
Det her kunne lige så godt have været i Memphis Tennessee i midten af 50’erne. Det er nærmest som at træde ind i en tidslomme. Jeg står midt i Nicolai Wøldike Schmiths eget hjemmestudie, Glazier Road Home Studio, her hvor han selv har indspillet 14 af de i alt 18 numre, som er på hans nye album.
Her er ingen Marshall forstærkere eller digitale lydpulte, Mac computere eller diverse racks med Equalizere og Feedback Destroyers, og hvad man ellers ikke må røre ved i moderne lydstudier. I stedet er her skæve sakselamper på væggene, røde veloursofaer og gamle guitarforstærkere, som kunne have været brugt af Johnny Cash’s guitar-sidewing, Luther Monroe Perkins – on the road, back in the fifties i USA.
Midt i lokalet, ved siden af en af vintage guitarforstærkerne, står en gammel Philips spolebåndoptager – med rør, et mikrofonstativ med en mikrofon af de gamle barbermaskinemodeller og en steel guitar med perlemorsgribebræt. That’s it. Det er her, ’Night Light – Slow Grass’ er blevet til.

Indspillet i ét take
Alle numrene på albummet er komponeret af Nicolai Wøldike Schmith, og det er også ham selv, der indspiller det hele. Fire af numrene er indspillet i Black Tornado studiet i København – resten i hjemmestudiet på Glarmestervej.
– Den overordnede idé har været at indspille sangene så ægte og rent som overhovedet muligt. Det kommer til udtryk i, at alle vokaler og den grundlæggende musik er blevet indspillet i ét take og beholdt sådan, fortæller Nicolai Wøldike Schmith og klapper nænsomt den gamle Philips spolebåndoptager.
– Det hele er optaget på den her, og det er den direkte lyd, som kommer ud af højtaleren på spolebåndoptageren, jeg har kørt gennem en af mine gamle mikrofoner, og som kan høres på albummet, forklarer Nicolai Wøldike Schmith og tilføjer, at det gamle Philips klenodie er købt på et loppemarked for 250 kroner.

Analogt og autentisk
Nicolai Wøldike Schmith arbejder til daglig som biolog, men hans hjerte banker uden tvivl varmest for musikken. I 2015 udgav han LP’en ’Blackstone’, hvorefter han skrev kontrakt med Celebration Records i Odense og udgav først singlen Mr. Ghost indspillet med Svendborg-musikere. Efterfølgende kom debutsinglen Burning Velvet, som er det musikalske output for Nicolai Wøldike Schmith, hvor det kun er ham selv på guitar og vokal og indspillet i hjemmestudiet på Glarmestervej.

’Night Light – Slow Grass’ er det første fuldlængde udspil fra Burning Velvet. Denne gang er der i ordets egentlige betydning tale om et soloudspil. Alle numrene på albummet er indspillet, produceret og skrevet af Burning Velvet.

– Det skal være én til én, analogt og autentisk. Så har jeg det bedst, smiler Nicolai Wøldike Schmith.

Burning Velvet kan findes på Spotify og andre digitale platforme.

 

facebook/burningvelvet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php