God musik fornægter sig ikke

12. november 2016

 

AF LENE STRUCK-MADSEN, gæsteskribent BaggårdTeatret

 

En aften i starten af september kunne man se teaterchefen og pr-medarbejderen gå i cirkler omkring et klaver i BaggårdTeatrets teatersal. Den første gik med sin telefon rettet mod tangenterne. Den anden fulgte i hælene på den første, ligeledes med telefonen i hånden.

Salen var henlagt i mørke, og kun en enkelt lampe lyste op. Ud af højtalerne på pr-medarbejderens telefon kunne man ane de sprøde toner til en sang.

 

For den utrænede iagttager kunne det se ud, som om de to var i gang med et sælsomt teaterritual, men virkeligheden var, som den så ofte er, langt mere leverpostejsfarvet…

Vi lavede en musikvideo…

En meget håndholdt en af slagsen, men jeg synes faktisk, at den blev god. Ikke på grund af den fremragende kameraføring eller brugen af ”special effects” (sytråd). Den blev god, fordi musikken er god, og god musik fornægter sig ikke.

Når vi d. 17. november har verdenspremiere på Bertolt Brechts Svendborgdigte, så er teksterne skrevet af Bertolt Brecht, og musikken komponeret af Søren Huss. Det er musik, som på smukkeste vis skaber billeder og stemninger, og som er med til at understrege den nerve og intensitet, Brecht havde i sine digte. Det er det, musik kan: Vække følelser og forståelse med toner og tekst. Jeg glæder mig til, at vi kan slå dørene op og præsentere det færdige resultat.

 

Hør sangen I De Dystre Tider og læs mere om forestillingen på www.baggaardteatret.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php