Ingen musik uden Brian

23. november 2016

I over 30 år har Brian Nielsen handlet musikinstrumenter i Svendborg. 25 år som selvstændig.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

De sydfynske musikere, bands og orkestre har altid Musikhuset, der holder ved trods hård modstand.

 

AF PER VINCENT

 

Herning 1968. Den syvårige dreng med det vandkæmmede hår og de korte bukser gik til klaver hos den kæderygende frøken Riis, klaverlærer af den gamle skole. Her sad Brian Nielsen en gang om ugen og lærte at få styr på de sorte og hvide tangenter. Og siden er det gået meget godt.

I dag er Brian Nielsen ejer af Musikhuset i Svendborg, og det var en af de sværeste og hurtigste beslutninger, han har taget:

– Helt tilbage i 1980 kom jeg i lære i Musikhuset, det var dengang, Ågren drev forretningen. Da han stoppede, blev den overtaget af Morten Jensen, og 1991 fik jeg så buddet, fordi Morten ville stoppe. Jeg fik halvandet døgn til at tage beslutningen om at blive selvstændig. Det var en drøm, der kunne gå i opfyldelse, men det var jo ikke bare forretningen i Møllergade, det var hele ejendommen. Så det var “tag det hele eller find noget andet”. En stor beslutning, og nu er jeg glad for, at jeg sagde ja tak, fortæller Brian Nielsen.

 

Kamp mod kæderne
Man spinder ikke guld på at drive en musikforretning, og der er tre faktorer at kæmpe imod: internethandel, de store kædeforretninger og krisen.

Det lyder som om, du brokker dig lidt, sådan bare for en ordens skyld?

– Nej, sådan er jeg ikke, men det er realiteterne. Vores fine, nye motorvej til Odense er alle tiders, men for enden af den ligger en stor musik-kædeforretning med et varelager, vi slet ikke kan hamle op med. Vi ved, at mange af vores kunder lige tjekker tingene på internettet – og ofte handler dér, og det med krisen er helt konkret, siger Brian Nielsen.

Og det konkrete er skolerne i det sydfynske område. De har stort set alle sammen været faste kunder i Musikhuset, men nu bliver deres budgetter skåret ned, eller også lukker de. Da Skårup Seminarium slukkede og lukkede, kunne det mærkes på omsætningen, og efterskolerne, handelsskolen, gymnasiet og folkeskolerne har også skulle spare. Det rammer Musikhuset.

– Alle er meget loyale over for os, men de er usikre og derfor forsigtige. Du skal tænke på, at kundeunderlaget for en musikforretning bare er mellem tre og fem procent af befolkningen, og det er godt nok ikke meget, forklarer Brian Nielsen, og den herningensiske dialekt skinner igennem.

 

Det går ikke uden
Jyden er stærk og sej, og Brian Nielsen kæmper videre.

Hvis det er så hårdt, hvorfor så ikke bare lukke biksen?

– Ikke tale om! Det går da ikke! Kan du forestille dig det musikglade Svendborg uden en musikforretning? Det ville jeg ikke kunne få over mit hjerte. Vi har trods alt mange loyale kunder blandt musikere og bands på Sydfyn, vi skal bare være endnu tydeligere med budskabet om, at det er så vigtigt at handle lokalt. Hvis en guitarist står og mangler strenge, lige før han skal på job fredag eftermiddag, går det altså ikke at bestille dem på nettet. Så får han dem på mandag, understreger Brian Nielsen.

 

Arven fra frøken Riis
Og det nyttede at udholde cigaretrøgen i Herning dengang. Brian Nielsen er nemlig også udøvende musiker, for eksempel har han ledet et gospelkor i 10 år, han er keyboardmand i Svendborg-bandet Kontekst og spiller klaver i 50’er bandet Be-Bob-A-Lula.

– Musik er en stor del af livet, og mit job er min hobby. Det fås da ikke bedre. Trods alt, smiler Brian Nielsen.

 

Brian Nielsen holder reception i Musikhuset, Møllergade 69 torsdag 24.11. fra kl.16-19

 

musikhuset-svendborg.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php