Mayday fra postbåden “Hjortø”

30. november -0001


Bevaringsforeningen Postbåden Hjortøs Venner sender en appel til det lokale erhvervsliv om økonomisk hjælp til at redde den gamle postbåd fra at gå til grunde pga. et kraftigt rådangreb. Billederne herover viser Hjortø som den bør se ud – og som den desværre pt. ser ud idag, som den ligger på Ring Andersens Træskibsværft.
www.hjortø.com

Download: Sponsorbrev
Download Hjortøs historie i skriftet: “Den sejlede jo bare”
Læs også: Et sejlende stykke kulturhistorie

Vi kender den karakteristiske lyd fra Hundested glødehovedmotoren, når den gamle smukke postbåd “Hjortø” om sommeren sejler rundt og spreder glæde og nostalgi i Svendborgsund. “Hjortø” er et tydeligt bevis på vores bevaringsværdige maritime kulturarv, som i høj grad vidner om en tid hvor sådanne små enheder udgjorde et væsentligt element i opretholdelsen af livet på øerne i Det Sydfynske Øhav. Men måske står vi til at miste en del af denne kulturarv, hvis ikke der ret hurtigt findes ca. 40.000,- i lokale midler. Det er nemlig det beløb som mangler for at sikre Hjortøs videre eksistens.


Angrebet af råd
Postbåden ligger på Ring Andersens Træskibsværft for at få foretaget en planlagt (og finansieret) udskiftning af beklædningen på kahytten samt en del af dækket. I den forbindelse viste det sig, at meget af det underliggende træ var angrebet af råd. Bådelauget skal derfor finde yderligere kr. 80.000 for at gøre arbejdet færdigt. En del af beløbet forventer at få hjem i fondsmidler, men ikke det hele, og derfor  appelleres der nu til det lokale erhvervsliv om at støtte op om sagen, og finde de sidste 40.000,- kroner.

Noget for noget
Men postbådens venner vil også meget gerne give noget igen – som tak for hjælpen. Derfor stilles Hjortø med besætning, til rådighed en dag efterdit valg. Der er plads til 8-10 passagerer. Om det skal være en tur med madkurven til Thurø Bund, Gambøt, Valdemar Slot, Troense, Christiansminde, Vindeby, Skarø, Hjortø eller måske et helt andet sted, er helt op til dig. En firmaudflugt med Hjortø på en sommerdag, kunne for eksempel være et oplagt emne.

Hvis du vil hjælpe med at sikre Hjortøs fremtid, så sørger Hjortøs venner for at din støtte synliggøres om bord, på skibets infotavle på kajen og på postbådens hjemmeside www.hjortø.com

Du kan overføre din støtte til bådelaugets konto i Nordea Bank, reg.nr. 5704, konto 6 877 612 765, så kontaktes du efterfølgende. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php