Christiansmøllen hædret af Kulturstyrelsen

19. januar 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Svendborgenserne har vidst det længe, det med at Christiansmøllen er noget helt særligt. Men at også Kulturstyrelsen synes godt om møllen, giver ekstra glæde.

 

– Vi har været så heldige at få 150.000 kroner til istandsættelse af møllen, så vi kan få lavet nye vinger, ny vindrose og rettet hatten op. Det er helt ekstraordinært, at Kulturstyrelsen giver midler til den slags projekter. De har vurderet, at der var tale om et arbejde af en helt særlig karakter. Møllebyggeri er et helt særligt håndværk, og arbejdet skal gerne være efter bogen, fordi det er en fredet bygning, fortæller en glad og stolt Lars Erik Hornemann, borgmester i Svendborg Kommune.

 

Det skal dog ikke kun laves hat, vinger og vindrose på Christiansmøllen. Således kommer også toilet i stuen, som Fynske Bank har bevilget 264.000 kroner til. Og også stokværk, etagedæk, murværk og andet står for skud – og det er en større omgang, for hele trækonstruktionen i bygningen skal skiftes. Denne del har Svendborg Kommune selv bevilget midler til.

 

Svendborg Erhvervsskole bidrager i øvrigt med arbejdskraft og lærlinge til at istandsætte den fredede mølle, så man også fremover har håndværkere, der ved noget om møllebyggeri.

 

Møllen skal stå færdigrenoveret den 1. november, så den er klar til at få lys på vingerne igen. I mellemtiden fortsætter møllelauget deres arbejde med at se nærmere på, hvordan møllen kan bruges fremover. Den proces kan følges på facebook, hvor de har oprettet en side med info om laugets arbejde – og de har fået 50.000 fra Sydfyns Elforsyning til at lave en dokumentar om projektet.

 

Projektet blev sendt i udbud før jul med en hovedentreprise på de store arbejder, mens de særlige mølle-arbejder blev udbudt i fagentreprise. Der er afholdt licitation på fagene og forventningen er, at arbejdet med istandsættelsen starter i udgangen af Januar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php