Indretning med mennesket i fokus

5. april 2009


www.susannemagelund.dk

(Foto: Kenneth Knudsen, Limited Edition.DK aps)

“God indretning kombinerer funktion og æstetik. Rummet danner rammen om livet der leves og de ting man omgiver sig med, skal fungere og glæde.” 

Sådan lyder opskriften på indretningskunsten hvor samspillet mellem design og funktionalitet kræver nøje afbalancering, og hvor det oftest er de ganske små detaljer – eller udeladelser, som gør den endelige forskel. Viden om faktorer som møbler, lys, farver, materialer, pladsbehov, betjeningsarealer, og hvordan disse indgår og påvirker et rum, er nødvendigt for at kunne indrette hensigtsmæssigt, funktionelt og behageligt for de mennesker som skal virke eller opholde sig i mange forskellige typer af rum.

mitsvendborg.dk har besøgt indretningsarkitekt Susanne Magelund i kontorfællesskabet Møllergade 28, og fået et indblik i hvordan indretning spiller en langt væsentligere rolle i vores dagligdag end vi egentlig tror.

Susanne Magelund er født i Svendborg i 1956 og datter af nu afdøde Bent Magelund, som gennem mange år fik sat sine tydelige aftryk i Svendborg som marketingschef for Sydfyns Centrum og ikke mindst som idemanden bag Gammel Torvedag.
Susanne Magelund er uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding, som i 1998 skiftede navn til Designskolen i Kolding, og hun har siden sin afgang herfra i 1977 haft et kreativt karriereforløb som bla. omfatter en periode på Århus Kunstakademi, medstifter af kunsthåndværkbutikken Volden 4 i Århus, forfatter til 13 kreative inspirationsbøger om bla. boligindretning, brevkasseredaktør – hjælp til indretning ved Vejle Amts Folkeblad samt i BO GODT delen af Fyns Amts Avis, og en meget travl periode på 13 år hos arkitektfirmaet Tegnestuen Mejeriet A/S i Kolding. Idag er hun selvstændig med firmaet Susanne Magelund – indretning og design i Svendborg.

Menneskets individuelle behov som 1. prioritet
Når Susanne Magelund arbejder for en kunde med indretning af rum, bygges de individuelle opgaver først og fremmest op med dialog.
-Menneskets behov er forskellige, og bør derfor sættes i fokus. Når jeg arbejder for en virksomhed med indretning af for eksempel et kontorområde, er det først og fremmest medarbejdernes trivsel som har 1. prioritet. Fortæller Susanne Magelund. -Trives man ikke i det miljø man skal arbejde i vil det også have en negativ afsmittende effekt på det arbejde som udføres. Derfor er menneskets behov det jeg først og fremmest stiller skarpt på.

Da Susanne Magelund var ansat hos Tegnestuen Mejeriet A/S i Kolding, beskæftigede hun sig med rigtig mange indretningsopgaver for især Kolding Kommune. Helt anderledes er det her i Svendborg, hvor det er småt med opgaverne. -Det er som om at man hernede på Sydfyn mener at man selv kan klare sådanne opgaver. Siger Susanne Magelund, som mener at det kunne være formålstjentligt at involvere indretningsarkitekter f.eks. i de nye skoleombygningsprojekter i kommunen.
Nogle opgaver har Susanne Magelund dog her i byen. Hun har løst opgaver for Simac og for Hotel Svendborg, hvor hun iøjeblikket er ved at indrette ikke-ryger cafe´.

Man kan også med nytte få hjælp til indretningsforslag i hjemmet f.eks. med skitseforslag til køkken eller badeværelse. Dette foregår også med den individuelle dialog, for at opnå den helt rette løsning på de ting man måske ikke selv kan få øje på. Prisniveauet ligger på omkring 8.000,-  incl. ca. 10 timers indretningskonsultation og udarbejdelse af indretnings-skitseforslag.


Før og efter eksempel på en indretningsopgave udført af Susanne Magelund mens hun var ansat ved Tegnestuen Mejeriet A/S Eksemplet er fra kantinen ved Alfa Laval i Kolding, som har fået et løft, og som følge heraf faktisk fik medarbejderne til at benytte kantinen væsentligt mere end tidligere.
(Foto: Tegnestuen Mejeriet A/S)

Inspirationsbøger

Udover sine indretningsopgaver har Susanne Magelund også skrevet en lang række kreative inspirationsbøger om boligindretning. 13 stk. er det blevet til siden 1986 hvor den seneste Blød bolig sætter fokus på de små bløde ting til boligen. Dem der skaber hygge og som man nemt selv kan fremstille. For man behøver nemlig ikke nødvendigvis være uddannet designer for at skabe et hyggeligt og atmosfærefyldt miljø i sit hjem. I bogen giver Susanne Magelund derfor en række tips og forskellige teknikker til hvordan man med filtning, syning, broderi og strik kan gøre hjemmet hyggeligere at være i.
De 12 øvrige bøger som Susanne Magelund har skrevet kommer bla. omkring emner som: skabelontryk på stof, borddækning, smukke kort, julepynt og sangskjulere.


Susanne Magelunds bøger kan give inspiration til din boligindretning.
(Foto: mitsvendborg.dk)

Maritim Velkomst

Susanne Magelunds far Bent Magelund udgav siden 1988 magasinet Maritim Velkomst – et yderst nyttig og informativt blad, målrettet til byens sejlende gæster. Efter Bent Magelunds død tidligere på året, besluttede Susanne Magelund at fortsætte sin fars arbejde med at udgive magasinet, som er 100% annoncefinancieret, og som uddeles gratis til sejlerne i Svendborg. Maritim Velkomst indeholder bla. tabeller over tidevandsstrømmen i Svendborgsund, vanddybder, nyttige adresser og telefonnumre, kort over Svendborg samt kalender over maritime aktiviteter i Det Sydfynske Øhav. Maritim Velkomst er det foretrukne informationsmagasin for sejlerne i Svendborg, og betragtes af havnemester Hans Søbye som 1. prioritet til udlevering til sejlerne, oplyser Susanne Magelund.
Maritim Velkomst udkom første gang i 1988 med titlen: “Maritim Velkomst Svendborg – Danmarks mindste store by..” Sådan skulle det hedde indtil 1996 hvor det blev omdøbt til: “Maritim Velkomst  Svendborg – Øhavets hovedstad”. I 2006 kom den 3. version som kom til at hedde: “Maritim Velkomst – Det Sydfynske Øhav”  og i dag hedder det så igen: “Maritim Velkomst – Svendborg – Øhavets hovedstad”.

2009 bliver året hvor Maritim Velkomst for første gang også udgives i en web-udgave, og magasinet vil også som noget helt nyt indeholde små historier fra det maritime lokalmiljø, forfattet af Bjarne Bekker.

 
Til venstre den første udgave af Maritim Velkomst fra 1988 og til højre udgaven fra 2008
(Foto: mitsvendborg.dk)

Den nye udgave af Maritim Velkomst kan første gang ses den 20.april og vil naturligvis kunne downloades her på mitsvendborg.dk

Christian Dan Jensen
mitsvendborg@gmail.com

Et svar til Indretning med mennesket i fokus

  1. 25. april 2009 at 22:14

    Helt enig man skal indrette med mennesker i fokus. Det er netop også min grundholdning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php