Ny sæson med toppen af dansk jazz

30. januar 2017

Guitaristen Pierre Dørge er hovednavnet torsdag d. 2. februar, når Giant Steps fortsætter .
www.giantsteps.dk

 

Giant Steps præsenterer Pierre Dørge torsdag og Veronica Mortensen lørdag

 

Efter åbningskoncerten med Chris Minh Doky for udsolgte huse fortsætter Giant Steps sin vinterjazzfestival for fuld damp på Arne B. Både torsdag d. 2. februar og lørdag d. 4. februar er der koncerter på programmet og igen med toppen af dansk jazz på scenen. 

Torsdag aften kl. 20 kan publikum møde guitarsten Pierre Dørge, der er den store globetrotter i dansk jazz med sin åbne og globale indstilling til musik, og så er han en af de vigtigste improvisationsmusikere herhjemme. En dybt original og finurlig guitarist, der i konstant bevægelse siden 60 ́erne har sat Danmark på jazzverdenskortet og stadig rejser jorden rundt med sit livsprojekt det frodige, nytænkende  New Jungle Orchestra, dannet i 1980.  Siden 2000 har bassisten Thommy Andersson og trommeslageren Martin Andersen været fast anker i jungleorkestrets groovy rytmegruppe. Denne Vinterjazzaften er der mulighed for at opleve de tre stærke instrumentalister sammen i et sjældent trioformat. Og mon ikke repertoiret bliver et ekko af junglemusik, mens Ornette Coleman og Carl Nielsen såmænd nok også sniger sig ind ad bagdøren i Dørges omfangsrige songbook, som indeholder alt fra det smukke, vilde, søgende og sprudlende.

 

Lørdag d. 4. februar kl. 14 er Giant Steps klar igen, og denne gang byder musikforeningen på bassisten Peter Vuust og sangerinden Veronica Mortensen. De to har samarbejdet i mange år, og deres seneste udgivelse September Song med musik skrevet af Vuust høstede stor anerkendelse og blev nomineret til en DMA i kategorien Årets Danske Vokaljazz. Hans kompositioner er melodiøse, og de nordiske rødder høres side om side med inspiration fra den amerikanske jazztradition. Peter Vuust er samtidig en unik kombination af en dybt respekteret musiker og en hjerneforsker i verdensklasse, hvor han er førende ekspert inden for feltet Music In The Brain. Uimodståelige og topfokuserede Veronica Mortensen – en af vore bedste sangerinder – har en varm og ligefrem tilgang til jazzen. Stemmen er uanstrengt og afslappet, og hun besidder en nærhed i foredraget, som er enestående. Med sig har parret den eftertragtede og altid formidabelt swingende pianist Henrik Gunde. På denne koncerteftermiddag er der mulighed for allerede fra kl. 13 at få del i Arne B lækre frokostbuffet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php