Liv i min By med penge til bygninger

31. januar 2017


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Pulje til fornyelse af bygninger – og åbne pladser i OmrådeForum for borgere og grundejere

 

AF ANNA PIA HOLMGAARD

 

Det kan lyde en smule paradoksalt, at der skulle være for mange penge til et projekt i kommunen. Men det er ikke desto mindre tilfældet, når det gælder bygningsfornyelsen under områdefornyelsen Liv i min By. Puljen indeholder i alt 17 mio. kr., og de kan søges af alle, der har bygninger i området mellem Jessens Mole og midtbyen. Hvis ansøgningen imødekommes, får man dækket 40 procent af udgiften til forbedringen.

– Desværre har vi haft lidt svært ved at få sat pengene i spil, så vi har for nylig holdt fyraftensmøde for at fortælle mere om mulighederne, forklarer projektleder Jesper José Petersen. Bygningsfornyelsen har i øvrigt koblet en medarbejder på, Bitten Jakobsen, der er civilingeniør med arkitektfaglig baggrund og derfor kan analysere et projekt på forhånd og afklare, om det vil kunne falde inden for støttemulighederne.

 

Ansøgningen kan man få hjælp og vejledning til og desuden tilskud til en evt. teknisk rapport forinden – her støtter kommunen med op til 6.000 kr.

 

Velholdt bymidte giver liv
Bygningsfornyelsen er en del af områdefornyelsen, fordi velholdte bygninger hører med til billedet af en velfungerende by. Men også fordi man fra nationale undersøgelser ved, at for hver investeret krone i bygnings- og områdefornyelse kommer der 3,50 kr. retur i nye, private investeringer, de såkaldte følgeinvesteringer.

Følgeinvesteringer er en væsentlig del af baggrunden for og visionen i Liv i min By, der dels skal få by og havn til at hænge bedre sammen – men også helt overordnet sætte gang i en positiv udvikling i bymidten. Aktiviteter, projekter, borgerinddragelse, dialog og synlige forbedringer skal gøre det attraktivt dels at bruge tid, men også penge i Svendborg.

 

Lige nu er desuden et godt tidspunkt at investere, hvis man spørger direktør og partner i erhvervsmæglerkæden Colliers Martin Petersen. Han og Colliers lever af at omsætte bygninger på erhvervsmarkedet.

– Det bliver kun dyrere at foretage denne type investeringer. Så der er ingen god grund til at lade være, nu hvor der er mulighed for at få et væsentligt tilskud til projekterne. Markedsværdien falder, når bygningen ikke er i bedste stand, så at forbedre bygningens energitilstand er en god forretning. Det er naturligvis også relevant som aldrig før i forhold til ressourcer, indeklima og holdbarhed af bygningen, siger han.

 

 

FAKTA:
Der er en pulje på 17 mio. kr. til bygningsfornyelse i Svendborg, og den kan søges af alle, der primært har beboelsesejendomme inden for ’zonen’, nemlig området mellem Møllergade og Jessens Mole.

Søg mere info på liviminby.svendborg.dk/ eller besøg Borgerbutikken, Munkestræde 8a, 5700 Svendborg onsdag og torsdag fra 10-16 samt fredag fra 10-15.

 

 

 

Åbne pladser i OmrådeForum

OmrådeForum er det råd, der sætter retning for arbejdet i Liv i min By med renovering, grønt/blåt, kunst, kultur, aktiviteter og projekter. Grib chancen for indflydelse, siger Dorte Hoff Erichsen, der har været med indtil nu. Hun er en af de to grundejerrepræsentanter, der skal ud – ifølge programmet skal der være udskiftning for at sikre variation i besætningen gennem Liv i min Bys fem års projektperiode frem til 2020.

– Jeg er dybt interesseret i min by. Det har været helt indlysende for mig, at hvis man får en mulighed for at være med og påvirke beslutninger, der angår det sted, vi bor og lever, så skal man gribe den. Det har været sjovt og spændende – og arbejdsbyrden er ikke slem, så jeg vil da anbefale alle med lyst til den slags arbejde at melde sig, engagere sig og gøre en forskel, siger Dorte Hoff Erichsen.

Samme opfattelse har Finn Olsen, der har været med som politiker siden 2015.

– Det er spændende og vigtigt arbejde. Det er også en lidt ny måde at gribe tingene an på, som giver rigtig god mening, præcis når det handler om vores by. Det kræver måske lidt tilvænning, men det er inspirerende at knytte byudviklingen tættere an til det, vi i fællesskab vil, siger Finn Olsen.

 

 

 

Sådan er du med
OmrådeForum og Liv i min Bys arbejdsgrupper forener borgere, grundejere, interessenter og detailhandel, så der skabes projekter og fornyelse, der kan skabe et godt kvarter mellem bymidte og havn. 

Hvis du er interesseret, kontakt Liv i min By snarest – gerne inden 7. februar.

Liv i min By spiller overordnet sammen med øvrige udviklingsprojekter i Svendborg. Der er to ledige pladser som borgerrepræsentanter i foråret 2017 med første møde 22. februar.

Der er desuden to ledige pladser som grundejerrepræsentanter. Man mødes i forummet ca. 4 gange årligt, hvor man diskuterer projekter og retning i områdefornyelsen på baggrund af oplæg fra projektledelsen om fremdrift i Liv i min By.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php