Til kamp for kvaliteten

5. februar 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Egentlig kunne det være en hvilken som helst vin, man smager på i supermarkederne ved grænsehandlen til Tyskland. Det hele smager alligevel ens, når vi selvforsyner os med smagsprøver af små ligegyldige plastikbægre i vinafdelingen. Men når vi nu kan få seks flasker ’ægte’ Amarone-vin til 54 kroner flasken, så er det med at fylde hele bagagerummet i Berlingoen. For hvorfor skulle vi købe vores vin i vinforretningen, når vi kan få det hele til det halve over grænsen?

 

Vi isolerer os som mennesker
Hos Vinspecialisten i Korsgade i Svendborg er der ingen tilbudsvin til 29,95 kr. flasken. Der bliver heller ikke kørt kampagner med 30% på alt i butikken, og man kommer aldrig til at opleve Vinspecialisten som en del af ’Black Friday’. Det respekterer man ganske enkelt sine leverandører for meget til.
Simon Styrup er butikschef og udover at vide en hulens masse om vin og spiritus, så er han også en mand i sine meningers mod. Han mener, at det er tiden at tage kampen op mod grænsehandlen, internethandel og de enorme supermarkedskæder, som er med til at underminere vores handelsliv i byerne.
– Du kan i dag købe stort set alt på nettet. Selv dine dagligvarer kan du bestille på internettet og få det hele leveret lige til døren. Det er en kedelig tendens, som gør os mere isolerede som mennesker. Vi lukker af for de sanser, som stimulerer os ved oplevelsen af, at vi handler i butikker og taler med andre mennesker, som er med til at give os tilfredsheden ved oplevelsen af vores gode handel, siger Simon Styrup.

 

Black Friday er blacklistet
De fleste af os ved godt, at kvalitet, det er noget, man betaler for. Og hvorfor er det lige, at vi med Black Friday-konceptet, hvor detailhandelsbutikkerne slår dørerne meget tidligt op – og lukker meget sent – med tilbud og skyhøje rabatter for at sætte gang i feriehandlen, saver i den gren, vi selv sidder på ved at kvæle handlen på blot en enkelt dag?
– I virkeligheden gemmer vi os bag den billige pris, for det er det eneste, vi har fokus på. Vi kigger ikke på vores behov eller på kvaliteten – bare det er billigt, siger Simon Styrup.

 

Prikken over i’et
Mange tager over grænsen og handler ind, når de skal holde en større fest. Men det behøver de ikke. Hos Vinspecialisten tilbyder de et rådgivende møde med f.eks. brudeparret om, hvilke vine der vil passe bedst til menuen. Og det, som ikke er trukket op og købt hos Vinspecialisten, kan leveres tilbage. Samtidig, som prikken over i’et, kan man gratis låne Riedelglas, som passer til lige præcis den vin, gæsterne skal have. Vejledningen giver personalet, hvor alle inden for de næste to år vil have en sommelier-uddannelse.
– Vi har Anja, som er sommelier, som en del af vores stærke team, og den faglighed skal vi alle kunne tilbyde vores gode kunder, smiler Simon Styrup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php