Chili-feberen er over os

6. februar 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

‘Du skal tygge den godt og smage, hvor godt den smager – inden toget kommer’
Chili Klaus

 

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

 

“Man dør ikke af at spise chili, man kommer til at mærke, at man lever, og det må næsten være meningen med det hele.”

Sådan siger Claus Pilgaard, bedre kendt som Chili Klaus. Manden, der for godt tre år siden for alvor fik vores øjne op for den lille grøntsag med de store overarme.
Egentlig startede han med at dyrke tomater, men da han syntes, de var for kraftige i lugten, begyndte han i stedet at dyrke sin egen chili. I 2013 uploadede han sin første video på You Tube, hvor han, som den dødsdømte må føle det på sin vej til skafottet, udsatte sig selv for den pinsel, det må være i bevidstheden om, at om få sekunder bliver ens krop udsat for noget ekstremt ubehageligt.


Vi andre sad på den ‘rigtige’ side af skærmen og fulgte med, mens Chili Klaus kvalificerede os med sin viden om alle mulige forskellige sorter af chili: Jalapeño chili, Apache chili, Tabasco chili, Habanero chili. Ja, der findes sågar en Penis chili. Den tror jeg, at vi lader stå et øjeblik…
Alle ventede vi kun på det øjeblik, hvor Chili Klaus skar toppen af chilien, dyppede den i glasset med vand på bordet, for så endelig at tage – ikke bare en flig – men hele chilien i munden og gnaske den godt og grundigt i sig. Nu var vi helt fremme på stolekanten. Hvornår kommer reaktionen? Hvornår kommer røgen?
Ingenting skete der – udover at Chili Klaus tydeligvis nød smagen af den her røde satan, han var i gang med at fortære. Men så pludselig gik det løs. Hans krop begyndte at spjætte, og en form for ukontrolleret ræben tog til. Øjnene blev røde, hænder og arme kunne ikke længere holdes i ro, men på trods af det fortrak Chili Klaus ikke en verbal mine. Komplimenterne om, hvor aromatisk og dejlig den her chili var, fortsatte, mens han kørte rundt på stolen. Her tydeligvis en voldsom kropslig reaktion.

 
Stærk aften på Kammerateriet
Chili Klaus havde fra den dag formået at få danskerne til at spise mere chili, og de kendte stod i kø for at blive udsat for en chili-smagning sammen med ham. For eksempel har videoen, hvor Bubber spiser verdens stærkeste chili, ‘Carolina Reaper’, sammen med Chili Klaus, mere end 2 millioner visninger på You Tube. En kvart million følger ham på Facebook, og hans mest populære videoer er set flere end tre millioner gange pr. styk. Og det hele startede egentlig bare ved, at Claus Pilgaard gik og kedede sig en smule en sommerdag i 2013.

– Jeg gik og kedede mig alene i et sommerhus på Bornholm. Der var hverken telefon- eller internetforbindelse, til gengæld havde jeg alle mine chiliplanter med. Set i bakspejlet er det ikke en video fra øverste hylde, men bagefter måtte jeg alligevel lige ind på divanen og slappe lidt af, smiler Chili Klaus og tilføjer, at han stadig synes, det er sjovt at lave videoer med en af verdens sundeste grøntsager.

Du kan opleve Chili Klaus fortælle meget mere om sine oplevelser med chili. Hvordan man kan holde til at spise så mange chilier, og hvordan ideen til Chili Klaus helt præcist opstod.
Det sker, når Chili Klaus besøger Svendborg på Kammerateriet den 9. marts, hvor her også vil være chili-smagninger.
Billetter kan købes på kammerateriet.billet.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php