Swingborg3LIVE er overstået, nu kan frugten høstes

9. februar 2017

(Foto: Michael Raunholst)

 

I oktober sidste år blev der skrevet kulturhistorie, da over hundrede lokale musikere præsenterede deres egne kompositioner for publikum. 30 koncerter blev afviklet på en uge, nu udkommer det på dvd

 

AF PER VINCENT

 

- Det er svært at få armene ned, var der en, der sagde, da det hele var overstået. Alt havde klappet, også publikum, og alle havde gjort deres bedste.

I en uge var Svendborg fyldt godt ud med lokal, selvkomponeret musik, et imponerende antal spilleglade mennesker fordelt på 30 bands, trioer og duoer optrådte på fem forskellige spillesteder. Det er da en tanke værd: Byen kan præstere et overvældende antal musikere, der skriver deres egen musik og spiller den offentligt.

Den første Swingborg-LP udkom i 1980, Swingborg2 var en cd, den er 11 år gammel, og nu Swingborg3 på dvd, alt sammen hjemmelavet musik.

 

Det er kærligheden, der gør det
Fire mennesker blev enige om, at Swingborg3LIVE var en god ide og satte gang i projektet. En af dem er Peter Nyholm, han har været i det lokale musikliv siden begyndelsen af firserne, han er trommeslager og sanger, og så kan han godt lide at lave arrangementer, der har med musik at gøre.

Peter Nyholm var også den drivende kraft i planlægningen af den store Kloster-Moster reunion-fest for et par år siden.

- Det var fantastisk, det var jo en fejring af både musikere og publikum, en dejlig dag, og der var en del, der ville vide, om der kom en ´næste gang´. For min skyld kunne der godt ske noget mere, men så skulle det være noget andet, og da jeg hørte om Swingborg3, var jeg ikke i tvivl, smiler Peter Nyholm.

Han fortæller, at det er hans kærlighed til musikken og musikscenen, der driver ham. Det spiller en rolle for ham, at nye og uprøvede navne får en chance.

- Det vigtige er, at publikum opdager de nye bands og lytter til dem. Vi er tilbøjelige til at gå efter det kendte og sikre, men jeg skal love for, at publikum viste fuld support, også til de ukendte, under koncerterne, og det var rigtig fedt, understreger Peter Nyholm.

 

De vigtige spillesteder
Svendborgs musikliv er særdeles aktivt, og heldigvis er det sådan, at der er både scener og publikum at spille på og for.

Uden byens spillesteder ville det være rigtig svært, fem af dem lagde scene til Swingborg3LIVE. På Arne B siger restauratør Peter Hartvig, at ideen var helt oplagt for dem.

- Det primære er at være med til at understøtte vækstmiljøet, i forvejen hyrer vi mange lokale bands til at spille her, og hele ideen bag projektet er jo fremragende, siger Peter Hartvig, der også pointerer, at samarbejdet mellem netop spillestederne kom til udtryk.

- Det er som om, at vi passer godt sammen, vi har forskellige profiler, og publikum har en ret klar ide om, hvad de går ind til de forskellige steder, siger Peter Hartvig.

En anden musikalsk profil er der på Strandlyst, hvor restauratør Niels Jul foretrækker blues-rock.

- Sådan har det altid været, mere eller mindre, så det var rigtig godt at få nogle andre genrer inden for døren, og det var spændende at høre nogle af de helt ukendte navne. Jeg har besluttet at hyre nogle af dem, også selv om de ikke spiller den kvalificerede blues-rock, vi er kendte for, fortæller Niels Jul og mener, at Swingborg3LIVE har virket befordrende på mange måder, både for spillestederne og for musikerne.

De tre andre spillesteder er Kammerateriet, Harders og Hansted.

 

Bare grib ideen
Der er ikke nogen, der har patent på ´Swingborg´, og det har givet bassisten Jens Holgersen en ide. Han er manden, der arrangerer sommerkoncerterne fredag eftermiddag på Lilletorv.

- Det kunne vi måske udvide til også at lave torsdagskoncerter som ´Swingborg-koncerter`, forstået sådan, at det er for lokale musikere, der gør det ulønnet, fordi de kan lide det. Når nu der er så mange, der spiller, kunne det måske være en mulighed og selvfølgelig også for dem, der ikke spiller deres egen musik. Det er bare en tanke, smiler Jens Holgersen, der ikke selv vil stå for det, men gerne bakker op om dem, der tænder på ideen og gør noget ved det.

 

Swingborg3LIVE udkommer den 24. februar ved en reception på Arne B.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


ÅBNER SNART I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php