Tag en tur op ad Alpe d’Huez i fitnesscenteret

24. februar 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Time efter time sidder man der i et gråt og kedeligt kælderlokale, stirrer tomt ind i varmtvandsbeholderen, mens man knokler løs på kondicyklen. Kilometer efter kilometer tonser man løs. Der skal mere end almindelig viljestyrke til at bevare kampgejsten.
Men det behøver langt fra at være så enfoldigt at komme i bedre kondition eller smide de overflødige kilo på sidebenene. Faktisk kan det være ganske motiverende og ligefrem en oplevelse at komme i god form og prøve sine grænser af.

 

Nye maskiner – ømme muskler
På toppen af det gamle nedlagte svineslagteri på Nyborgvej i Svendborg ligger fitness dk. Her kommer 3500 mennesker og boltrer sig på de 2400 m2, som udgør Svendborgs største motionscenter. Chefen for det hele er en kvinde – naturligvis. Hun hedder Karin Bonde, eller ‘Mamma fitness’, som nogle ynder at kalde hende, og hun har i mere end 25 år været inden for fitnessbranchen.
– Vi har haft base her ved havnen i Svendborg siden 2008, og gennem årene har vi udvidet pladsen og mulighederne. Nu trængte det hele så til den helt store tur, siger Karin Bonde og fortæller, at motionscenteret netop er blevet renoveret og har fået skiftet træningsmaskiner for seks millioner kroner.
– Alt er nyt her. Alle gamle maskiner er udskiftet til de nyeste, som er helt up-to-date med nyudviklede indstillingsmuligheder og ny teknologi, forklarer Karin Bonde og tilføjer, at der faktisk er medlemmer, som ikke kan forstå, hvorfor de pludselig er så pokkers ømme i musklerne, efter de nye maskiner er kommet ind.

 

Op ad bjerget…
I spinningrummet står 35 spritnye cykler af mærket Tomahawk. Alene navnet klinger næsten, som når forsvaret investerer i nye kampfly. Alle cykler har en lygte foran, som indikerer, hvor meget du yder i pedalerne for at opnå den optimale træning. Det vises på en wattmåler på en computerskærm monteret på cyklen. Samtidig er der mørkt i rummet, og lyset giver en fornemmelse af, at man cykler landevejskørsel – eller for den sags skyld op ad Alpe d’Huez bjergetapen i Tour de France. Her er nemlig også et kæmpe lærred på væggen, hvor der vises bjergruter eller andet, som gør oplevelsen autentisk. Og man kan både være på hold og solo i spinningrummet.
– Vi har lige så mange hold fra kl. 6-15, som vi har fra 15-22, så det er bare med at melde sig til, smiler Karin Bonde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php