’Vi har vækstet 25% på under to år’

27. februar 2017


Anne Marie fra Stenstrup: ’Jeg er meget glad for Dagli’Brugsen i Stenstrup. Her er sket rigtigt meget, og alle de nye ting er på hylderne’.
(Foto: Palle Christiansen)

 

Af PALLE CHRISTIANSEN

 

Det kræver en optimistisk tilgang til opgaven og en sjat sans for købmandsskab i bagagen. Derfor er det lykkes for brugsuddeler Lasse Petersen og hans medarbejdere at nå langt.

Han overtog uddelerstillingen i april 2015 efter Preben Kongegaard, som i forvejen havde bragt brugsen op på et højt indtjeningsniveau.

Fra starten vidste Lasse Petersen, hvad han ville:
– Dengang kastede jeg mine ideer ind i den brugs, som Preben Kongegaard og hans forgængere havde opbygget, siger han.

 

Fokusering på muligheder
Mange butikker på landet siger til sine kunder: ”I skal støtte os, så vi kan overleve!” Lasses version hed: ”Vi skal lave en butik, så kunderne har lyst til at støtte”. Der er en proaktiv handling til forskel i de to udsagn. Fokusér ikke på truslerne, men på mulighederne.

– Den 5-års plan, der blev lagt for brugsens udvikling, som jeg, sammen med bestyrelsen, lavede i april 2015, rev vi allerede i stykker sidste år! Den blev overhalet af udviklingen. En ny 5-års plan blev lavet. Nu er omsætningen på cirka 30 millioner. Faktisk er vi en af Fyns største blandt Dagli’Brugser, fortæller Lasse Petersen

Hvad skyldes det, Lasse?, spørger vi.
– Fordi man aldrig skal sige, at en opgave er umulig. Men altid sige, at vi vil den her by. Og samtidig prioritere kundetrivslen højt, lyder svaret.

 

Kundetrivslen er vigtig
– Det er vigtigt at få en god pejling på, hvordan kunderne trives i butikken. På basis af kundeforslag har vi for eksempelvis fået vores varehylder placeret lavere, og vi har gjort gangene bredere. Desuden er der sat mere fokus på grøntafdelingen, og indkøbsvognene har fået en ny placering nærmere hovedindgangen. Og naturligvis flere andre ændringer, siger Lasse Petersen og tilføjer:

– Jeg betragter faktisk alle mine kunder som værende mine chefer. Udover bestyrelsen, naturligvis.

 

Byens samlingssted
Varens pris er naturligvis en vigtig parameter. Men i Dagli’Brugsen kan de ikke gå forrest.

– Vi skal have en fair pris og nogle gode tilbud. Samtidig har vi nogle superdygtige medarbejdere, der sørger for, at kunderne føler sig velkomne. Vi arbejder hårdt på at udvikle os hele tiden, siger Lasse Petersen. Og kunden har så mange andre gode grunde til at komme i butikken. Her mødes folk på egnen og snakker.

 

Mere end blot at sælge fødevarer
Som tidligere nævnt, så er Dagli’Brugsen i Stenstrup en integreret del af livet i Stenstrup og omegn. For eksempel med Brugsfest, fastelavnsfest, cirkus, Halloween og juletræsfesten i Stenstruphallen. Hyggelige traditioner, som i årevis har samlet borgerne og styrket sammenholdet. Nu ønsker man at sætte barren lidt højere for at vise, at man gerne vil mere end blot sælge fødevarer.

Dagli’Brugsen i Stenstrup står som arrangør af et besøg af journalisten og krigskorrespondenten Rasmus Tantholdt. Det foregår i Stenstruphallen mandag den 13. marts kl. 19.30. Billetter á 175 kr. kan købes i Dagli’Brugsen Stenstrup.

 

Stenstrup er ikke rigtig ”udkant”
Stenstrup er ikke rigtig ”udkant”. I hvert fald ikke i brugsuddeler Lasse Petersens optik. Stenstrup er nemlig centrum for det gode liv, og byen har potentiale for udvikling.

– Jeg drømmer om, at der skal komme nogle flere nye byggegrunde i byen.

Når folk, der bor uden for Stenstrup, skal beslutte sig for, hvor de skal køre hen og købe for eksempel dagligvarer, så ligger Stenstrup lige til højrebenet, lyder det fra Lasse Petersen.

For Stenstrup er både Dagli’ Brugsen, bageren, slagteren, el-butikken, blomsterbutikken m.m. Hertil skal nævnes skolen, biblioteket og ikke mindst togbanen.  
– Smider vi bare en enkelt af disse brikker væk, så koster det. Også på værdien af huspriserne i byen. Vi skal huske at drage nytte af hinanden, smiler Lasse Petersen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php