Dobbeltkoncert på Arne B med gamle kendinge

23. februar 2017

Straight og De Døde Heste giver dobbeltkoncert på Arne B på lørdag

 

Dobbeltkoncert med Straight Back og De Døde Heste
Lørdag d. 25. februar kl. 21.30 på Arne B
Straight Back starter, hvorefter De Døde Heste spiller.
Der er til arrangementet fri entré

 

STRAIGHT BACK

..lidt historie

Efter 30 års pause er rockbandet Straight (Back) tilbage. Fire herremænd, der sætter alt på ét bræt og gør en dyd ud af, hverken at spille ufarligt eller ufejlbarligt – men straight fra hjertet! 

Det hele startede i 1982. Samme år som Michael Laudrup debuterede på landsholdet og Jesper Olsen hamrede lædersvesken ind bag Peter Shiltons mål og antændte ”Danish Dynamite”. Samme år udgav Michael Jackson albummet ”Thriller” og slagere som ”Eye Of The Tiger”, ”Ebony & Ivory” og ikke at forglemme ”Hvor Skal Vi Sove i Nat” blev født. Selvsamme år etablerede fire knægte med en gennemsnitsalder på 16 rockbandet Straight. 

 

Straight har altid skrevet sine egne sange. Dengang var det fortrinsvist danske men også engelske numre. Bandet blev hurtigt verdensberømt i Svendborg, hvor Straight blev fast indslag på byens gymnasium og på det legendariske spillested Kloster Moster. Fra ’84 til ’86 opnåede Straight masser af succes på de danske spillesteder og turnerede asfalten tynd – og i ’85 blev Straight inviteret til at deltage i det alternative Melodi Grand Prix ”Årets John” (senere DM i Rock) på Musikcaféen i København, men måtte ydmygt overlade sejrspodiet til Danseorkestret, som samme aften introducerede evergreennummeret ”Regndans”.  Straight var i lang tid tæt på en pladekontrakt. Men i ’86 blev 30 års pause indledt, da Sturdy fik sit første ud af 6 børn. Siden udskiftede forsangeren musikken med en forretningskarriere, hvor han de seneste 18 år har fungeret som adm. direktør – siden 2012, i virksomheden Voxmeter A/S.  

Selvom Søren, Peter og Ole også blev fædre til stakkevis af børn (Ole ved det bare endnu ikke), fortsatte de ufortrødent i musikkens verden og har igennem årene spillet med masser af dygtige musikere og pumpet positiv energi ud på de danske spillesteder med alverdens bands. Søren har blandt andet været fast guitarrist hos Peter Belli og Blues Brothers Souvenir Show. Ole og Peter har spillet bas og trommer i talrige bands. Og alle tre, har frem til dag, opretholdt samspillet i et af Danmarks bedste Blues Band, Toulouse Blues Band.   

I sommeren 2015 blev der afholdt revival-festival til ære for det førnævnte spillested Kloster Moster. I anledningen heraf blev populære 80’erbands fra Svendborg og omegn opfordret til genforening og koncertafgivelse på Kloster Moster-festivalen. Således mødtes 4 gamle venner for første gang i 30 år – og Straight var gendannet. Det viste sig at blive en helt formidabel oplevelse, hvorfor ingen i – det nu velvoksne firekløver – var i tvivl om at bandet måtte genopstå for good. 

Straight Back –  sange skrevet af Sturdy i de tre bandløse årtier – fire musikalske barndomsvenner, genfinder den intense uimponerede samspilsånd og inviterer  publikum med til festen!

 

Vi er i starten af firserne og Svendborgs musikliv syder og bobler og specielt omkring musikværtshuset Kloster Moster udleves, afprøves og eksperimenteres i og med musikken. Blandt byens orkestre finder vi en ungdomskvartet, Straight, som begår sig i eget dansksproget musik udi poprockgenren – stærkt inspireret af tidens tern; det var i disse år , at bl.a. orkestret TV2 tonede frem. Straight nåede i sin ungdomsvår at komme på små tournéer rundt i landet, inden bandet henover midtfirserne takkede af og spredtes.

 

Sommeren 2015: Her afholdtes Kloster Moster Revival på Harders i Møllergade, som en hylde…st til det hedengangne spillested og musikken fra den tid. En lang række af orkestre fra dengang satte hinanden stævne og et fantastisk arrangement blev her afholdt. Det blev anledningen til, at Straight igen blev samlet. Den gamle kapelmester og komponist “Sturdy” alias Christian Stjer havde ikke siden firserne beskæftiget sig med musikken – ikke desto mindre overraskede han alt og alle med at have nye sange klar – ligesom resten af bandet osse var klar på dét!

Det blev et stort kærligt gensyn & genhør og har resulteret i , at Straight igen er på banen under navnet Straight Back.

 

  

 

De Døde Heste

De Døde Heste blev dannet i Svendborg 1986 og havde fra starten fragmenter af staldpunk og schlager metal, samt benyttede sig af elementer inden for performance under sine koncerter.

Orkesteret definerede senere sin musikalske kurs som svindelpop….hvor inspirationerne kom fra film, kunst og kitch.

Således blev Lars von Triers debutfilm Forbrydelsens Element en væsentlig del af orkesterets historie.

De Døde Heste har, dengang som nu , ladet sig inspirere af stemningen i filmen og brugt, misbrugt og omformuleret citater fra filmen som elementer i egne numre.

Von Trier udtalte ved filmens udgivelse, at “Hesten vil altid være den symbolske bærer af drift og seksualitet, de egenskaber, som menneskene i dette samfund ikke længere selv er i stand til at udfolde. “

Et citat De Døde Heste tog til sig og som siden har været en væsentlig drivkraft i dets eksistentielle virke med spænding, sejre, nederlag, oprejsning, søgen, stædighed og dysfunktion.

Begivenheden Bjørn Nørgaards “Hesteofringen” samt Morten Korchs “De Røde Heste”, er andre kilder omkring orkesterets historie

Halbestadt er titlen på en suite , som De Døde Heste fremfører kapitler fra denne aften. Halbestadt er inspireret af stemningen, universet og historien i Lars von Triers film. Et tema og en tilstand som De Døde Heste tog op allerede i starten af deres karriere i 1986. Halbestadt er en by i Forbrydelsens Element, hvori en række rituelle mord foregår.Halbestadt er en musikalsk forestilling i kaos, skønhed og spoken word og musikalske sløjfer og bindinger. Besøg hjemmesiden www.halbestadt.dk

På repertoiret vil derudover være en række DeDødeHeste-Classics samt nye numre!

De Døde Heste består af :Lars Po Pedersen, Ole Dorf, Peter Aaboer, Henrik Tygesen og Peter Nyholm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php