Enorm interesse for kulturmiljøet ved Baagøe & Riber-grunden

25. februar 2017

(Foto: Henrik Fog- Møller)

 

Omkring 150 mennesker trodsede fredag kulden og var mødt for at høre om kulturmiljøet ved Baagøe & Riber-grunden

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

En kold fredag eftermiddag på Baagøe & Riber-grunden ved havnen. Kold på grund af årstiden, men også på grund af sagens karakter.
Alligevel var engagementet højt. Vidensniveauet og fortælleglæden ligeså, den fredag eftermiddag på Baagøe & Riber-grunden. Trods en kold vind kunne museumschef Esben Hedegaard fastholde 150 svendborgensere mens han fortalte om de sidste 200 års købmandsliv. Han tryllebandt forsamlingen i over en time med fortællingen om de aktiviteter der er foregået fra denne plads. Han fortalte om et handelsliv der havde udviklet sig i takt med skiftende handelsbetingelser, som blev bestemt af indre og ydre begivenheder.

 

Læs mere om sagen om Baagøe & Riber-grunden

Fra forskellige steder på pladsen, ved kornmagasinerne, på lastepladser og ved bolværket, kunne forsamlingen fornemme livet på stedet. Suppleret af Jørgen Ribers personlige beretninger om oplevelser på pladsen. Samtidig med at alle var bevidste om alvoren bag foredraget; At en epoke i Svendborgs handelsliv er ovre. At en række af bygningerne, der har dannet ramme for en af Svendborgs store familier, om få år kun vil fremtræde på malerier og foto. At andre bygninger og andet indhold vil tage over.

Foredraget var baseret på faktuel viden. Men Esben Hedegaard kunne dog ikke undgå at komme ind på den aktuelle politiske sag.

– Det værste med denne sag er, at hvis Byrådet giver slip på kulturmiljøet i denne sag, er der lagt et spor ud til de øvrige 31 kulturmiljøer i kommunen, at de ikke er sikret. At alt kan ske. Derfor er det særligt vigtigt at slå en hånd om dette område, for at sikre det konkrete kulturmiljø – men også de øvrige, lød det fra Esben Hedegaard.

 

Udover Esben Hedegaard fra Svendborg Museuim var også formand for By og Land – Sydfyn, Rudi Rusfort Kragh, inviteret som fagperson til den guidede rundvisning, som var arrangeret af Enhedslisten, SF og Alternativet i Svendborg.

 

Se billeder fra rundvisningen

Et svar til Enorm interesse for kulturmiljøet ved Baagøe & Riber-grunden

  1. søren junker
    25. februar 2017 at 19:33

    Sjælden grim bygning … men er en del af historien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php