10 år med sundhed i Gymnastikhuset ved Vornæs Skoven

20. marts 2017


(Foto: Jonas Westling)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Tror man kun halvt på sin idé, så kan man være sikker på, at det også kun lykkedes halvt.

Det har været Bodil Brems livsfilosofi i alt den tid hun har stået ved rorpinden hos Gymnastikhuset på Vornæs Skovvej 14 på Tåsinge. Det har hun gjort nu i 10 år. Ved årsskiftet kunne Gymnastikhuset nemlig fejre 10 års fødselsdag.

 

Et hus i fremdrift
Bodil Brems har altid haft fysisk bevægelse i blodet. Hun er både gymnast og instruktør, så det var ikke hentet helt ude i den blå luft, da ideen til Gymnastikhuset blev født. I dag er det en veletableret privat virksomhed uden nogen form for offentligt tilskud.
– Tænk, dengang var vi kun to, og i dag er vi over 27 mennesker som har fast tilknytning til huset, fortæller Bodil Brems.
I dag er også ægtemanden Anders Hulgaard blevet fastansat i Gymnastikhuset. Og det er bestemt ikke nogen dårlig idé. Det er nemlig ham der er arkitekten, som har tegnet huset, så han kender alt til teknikken, der skal til, for at få det hele til at fungere.
– Anders der står for økonomi og teknik, og det har han gjort full-time siden han stoppede som partner hos C&W Arkitekter i Svendborg, forklarer Bodil Brems.

Ro til fordybelse
Hjertet i Gymnastikhuset er varmvandsbassinet med 34 grader varmt vand. Her kan man nyde udsigten over markerne mod sundet, og hilse på Ærøfærgerne der sejler forbi derude. Det er heller ikke sjældent at rådyrene esser på marken i ro og fred lige udenfor det store vinduesparti i gavlen af huset. Varmtvandsbassinet bruges til mange forskellige aktiviteter. Her er for eksempel vandgymnastik, babysvømning, klar til fødsel svømning og varmtvandstræning med fysioterapeut. Om lørdagen er der Åbent bassin fra klokken 7-11 hvor alle kan komme. Men det er ikke et Lalandia, man besøger. Det foregår i rolige omgivelser til toner af behagelig afdæmpet musik.
Massage, herreaftener og foredrag
På 1.salen er gymnastiksalen. Og her kommer der stadig flere og flere aktiviteter.
– Vi har samlet i huset mere end 70 hold på alle hverdage mellem kl.7-21 som besøger os, og det er lige fra ballet for børn som voksne til herreklubben, der kommer hver onsdag og holder aktiv netværksaften, fortæller Bodil Brems og tilføjer, at udover de mange fysiske aktiviteter tilbydes der også forskellige behandlingsformer som fodterapi, massage (også specifikt til gravide), laserterapi og fysioterapi. Sidste skud på stammen er en kost- og sundhedsvejleder der netop er tilknyttet huset.
Foredragsaftener er også en del af Gymnastikhuset. Her har man kunne opleve blandt andre tidl. Udenrigsminister Niels Helveg Petersen, Søren Ryge, Stig Rossen, Carsten Vagn Hansen og John Engelbrecht. Og til marts er her healingkoncert med Rune Funch.
– Vi keder os aldrig, smiler Bodil Brems som dog overvejer at drosle en smule ned og måske lade sønnen Rasmus overtage rorpinden.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

Persondatabeskyttelse! - Få styr på det inden 25.maj
Kontakt: Tove Dahlmann
Certificeret i persondata- sikkerhed
T. 40 25 46 26 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Links

Lokale nyheder


  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 

Vestergade 10A - Svendborg
Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php