Elektrikerfaget er en dynamisk branche

21. marts 2017


Henrik Egemose er 4. generation i Egemoses familiefirma
(Foto: Palle Christiansen)

 

Af PALLE CHRISTIANSEN.

 

Elektrikerfaget er en branche der er populær. Der er i hvert fald nok af unge, der vil den vej, fastslår mester Henrik Egemose fra firmaet Egemose El på Nørrebro i Rudkøbing. Her er nemlig udfordringer indenfor både teknik og elektronik og it.
Egemose El har fire svende og to lærlinge og de har masser at se til. Det er en branche med dynamik, og med krav om ajourførende kurser hele tiden.

 

4. generation i Egemose-familien
Henrik Egemose siger, at han fik elektrikerfaget ind med barneskeen. Han er nemlig 4. generation af Egemose-familien som fører firmatraditionerne videre.
Grundlæggeren Ingolf Egemose startede familiefirmaet Egemose i 1928.  Efter Ingolf var det Aksel, senere Poul, og siden 2011 kom den nuværende ejer, Henrik til. Han blev udlært som elektriker i 2000.

 

Dækker bredt indenfor branchen
Egemose El dækker bredt indenfor branchen. Elektrikerarbejde udføres både for private, erhverv, industri, og landbrugsinstallationer.

- Vi har også en spændende niche, der er lidt anderledes end de øvrige opgaver: El-installationer til lystsejlere, og til erhverv. For eksempel har Egemose El lige udført installationer på en nybygning, der skal til Grønland. Det er en 15 meters fiskebåd.
Indenfor skibsinstallationer har Egemose El også opgaver for private bådejere, fortæller Henrik Egemose og tilføjer, at elektrikerbranchen spænder vidt.

- Vi arbejder også meget med varmepumper idet det er et produkt der har udviklet sig meget gennem en årrække. Vi har oderfor opnået en del erfaring indenfor denne gren, siger Henrik Egemose, som ser lyst på fremtiden.

- Hvordan udviklingen vil tegne sig i fremtiden, vil vise sig. Men lige nu har vi nok at se til, og firmaet er inde i en god stabilitet. Det handler om, at vi lægger vægt på håndværksmæssig kvalitet i alle vore opgaver.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php