Et minde fra værftets storhedstid

21. marts 2017

I 1987 fik Svendborg Værft sin største ordre nogensinde; bygningen af fire inspektionsskibe til Søværnet. Under bygningen af skibene, oplevede værftet en storhedstid med op til 700 ansatte. Det sidste Thetis-skib blev bygget i 1992. Svendborg Værft lukkede i 2001, men inspektionsskibene sejler stadig.

 

Svendborg Museum har netop modtaget en mandsstor Thetis-motormodel fra Søværnet. Motormodellen blev bygget på Svendborg Værft og viser de motorer, der blev installeret i Thetis-skibene. Modellen blev brugt til at beregne og vise, hvordan værftsmedarbejderne skulle bygge motoren.

 

I samarbejde med Galleri Underwaerk udstilles den nyerhvervede model sammen med effekter fra bygningen af Thetis-skibene og en lyd- og lysinstallation skabt til lejligheden af Underwaerks ejer Christian Noah Møller.

 

Museumsinspektør Nils Valdersdorf Jensen fortæller:

 

- Motormodellen understreger de højteknologiske produkter, værftet leverede i sine sidste år. Værftet er det eneste rigtige sted at lave en lille pop-up udstilling om Thetisskibene, så vi er glade for at Underwaerk vil være med til at skabe et unikt møde mellem kunst og kulturarv, siger Nils Valdersdorf Jensen.

 

Gallerist Christian Noah uddyber:

 

- I galleriets lokaler vidner hver mursten, hver en søjle og hver en krog i loftet om værftets storhedstid og det er en stor glæde, at kunne invitere publikum ind i denne historie gennem Underwaerks nutid. Til udstillingen vil du kunne få et indblik i, hvor kompliceret arbejdet ofte var på værftet, og samtidig træde ind i et lydbillede, du selv kan bevæge dig frit rundt i. Modellen er der, hvor du vil sejle hen i fantasien!, fortæller Christian Noah.

 

 

 

Skibsinspektør og marineforening hjælper med puslespil
Forhenværende skibsinspektør i Søværnet, Mogens Højstrup Sørensen, og Svendborg Marineforening hjælper Svendborg Museum med at rengøre og samle modellen. Samlingen påbegyndes den 22. marts og afhængigt af modellens stand håbes på, at den færdiggøres i dagene derefter, hvorefter modellen indlemmes i Svendborg Museums samlinger.

 

Under alle omstændigheder kan besøgende i udstillingen se den store motormodel fra 22. marts.

 

Udstillingen åbner den 22. marts kl. 17-18. Samme aften er der værftsaften på Kammerateriet, så det er mulighed for en aften i værftets tegn. Til åbningen vil skibsinspektør Mogens Højstrup Sørensen fortælle om byggeriet af de fire Thetisskibe i Svendborg og hvordan det var at være inspektør på værftet. Foredraget starter kl. 17:30.

 

 

 

Fakta om udstillingen
Motormodel og lydinstallation kan ses i Galleri Underwaerk på Frederiksøen fra den 23. marts til den 30. marts. Alle dage (undtagen mandag) åben 12-17. Gratis entré. 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php