Danmarkshistorien skal opleves på biblioteket

9. april 2017

 

Svendborg Bibliotek fortæller historien om Danmark set fra Sydfyn i samarbejde med lokale arkæologer og formidlere. Som en del af Slots- og Kulturstyrelsens, Nationalmuseets og DRs formidlingsprojekt Historien om Danmark sætter biblioteket i det kommende halve år fokus på dit lokalområde fra stenalderen og til begyndelsen af det 21. århundrede


AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Svendborg fra stenalder til renæssance bliver omdrejningspunktet for forårets formidling i det nyindrettede Svendborg Bibliotek. I udstillinger og arrangementer retter biblioteket i de kommende måneder blikket mod den historie, der nok er fjern i tid, men udspillede sig lige hér, i det område vi færdes i til daglig.

Se din by før den blev til Svendborg
Torsdag d. 20. april kl. 19.30 – 21.30 kan du høre om stenalderens landskab og bopladser på Sydfyn og se, hvordan din by så ud, før Svendborg blev Svendborg. Her fortæller arkæolog Per O. Thomsen, Svendborg Museum, om udvalgte sydfynske fund, der viser livsvilkår og samfundsudvikling gennem flere tusind år af Danmarks tidligste historie.

 

Vejviser til den gode historie
Til efteråret, når DRs programserie fortsætter, følger biblioteket op med at formidle Svendborg og omegns historie fra renæssancen og frem til det 21. århundredes begyndelse. Og der er masser af gode historier at gå på opdagelse i for store, unge og små, når biblioteket arrangerer foredrag og skaber udstillinger af materialer og ting.

 – Bibliotekets hylder bugner af saftige historiske romaner og kulturhistorisk faglitteratur om alt lige fra smykker til familieformer, og området er fyldt med dygtige historiefortællere. Vores opgave er at lukke op og vise vej til alle de gode, spændende, sørgelige og sjove historier, siger Anne Gunner fra Svendborg Bibliotek, der sammen med formidlere og bibliotekarer i det næste halve år fortæller historien om Danmark på et bibliotek nær dig.

 

Læs mere på www.historieromdanmark.dk.

Projektet er støttet af Nordea-fonden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php