Vi flytter os

21. april 2017

 

AF SUSANNE LINNET AAGAARD

 

Jeg går og pakker flyttekasser, for vi har solgt huset og flytter på landet.

Vi tager springet fra murmestervillaen i Vindeby til landejendommen i Skovsbo. Fra højbede og udsigt over sundet til natur og udsigt over markerne. Vi flytter os fysisk og mentalt og sætter en ny retning på vores familieliv. Vi skal på landet med tid og plads til heste, som der også var i min barndom.

Vi pakker vores liv ned og får os installeret i det nye hjem. Eller det gjorde vi i hvert fald med de første mange ting, som blev pakket ned og pakket ud igen. For nu er vi nået til alt det, som ligger bagerst i skabene eller i kasserne ude på loftet. De ting som heller ikke blev pakket ud, sidste gang vi flyttede.

 

Jeg kigger i de gamle ting, smiler og bliver eftertænksom. Her er min bedstemors porcelænsengel, som jeg ikke måtte lege med som barn, men alligevel troligt hentede ned oppe fra skabet. Min fars morgengave til min mor, der holdt væsentligt længere end ægteskabet. Billedet af en usikker 18-årig på et gammeldags kørekort. I gamle albums finder jeg billeder af to veninder med 80′er-pophår på Interrail og fra 90′erne en ung kvinde i jakkesæt som nyansat eksportassistent på ambassaden i Pretoria.

 

Vi har mange ting, der følger os trods løfter om, at næste gang vi flytter, skal der ryddes ud. Sophia tager et stykke tøj op af en gammel rejsekuffert og siger “Wauhh en fed bluse, mor”. Jeg smiler, for dengang i 1990′erne var det moderne med de stramme og meget korte kjoler. Jeg fortæller, at der hørte plateausko til, og hun kigger vantro på mig. Men jeg er vel også en

anden kvinde i dag end dengang, og her tænker jeg ikke kun på faconen.

 

Nu er vi så flyttet på landet. Tiden er kommet til heldragt og gummistøvler. Vi skal udforske den sydfynske natur og glæder os til det nye familieliv.

 

Man behøver ikke skifte bolig for at flytte sig. Det gør vi helt automatisk gennem livet. Men tag et kig i gemmerne. Det gir både grin og stof til eftertanke – og det hjælper os med at huske, hvor vi kommer fra, og hvad vi er rundet af. Jeg er sikker på, at min datter en dag finder minder fra både Vindeby og Skovsbo. 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

Persondatabeskyttelse! - Få styr på det inden 25.maj
Kontakt: Tove Dahlmann
Certificeret i persondata- sikkerhed
T. 40 25 46 26 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Links

Lokale nyheder


  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 

Vestergade 10A - Svendborg
Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php