På søndag er det Skovens Dag

4. maj 2017

 

Brug søndagen i Sofielund Skov og lær en masse om udeliv, skovbrug og miljø

 

Der vil være masser af spændende oplevelser, når Svendborg Kommune søndag den 7. maj fra kl. 10-17 inviterer folk ud i det grønne til Skovens Dag 2017. Man får bla. mulighed for at være med til at indvie den nye bålhytte og den nye shelterplads i Sofielund Skov.

Kl. 10.00 starter indvielsen med kaffe, skovsnegle og taler ved den nye bålhytte. Du kan parkere ved Ryttervej 59 og følge skiltningen derfra til bålhytten eller parkere ved Idrætscenteret.

Efter indvielsen vil der være masser af aktivitet i skoven, hvor du kan blive meget klogere på hvad bæredygtig skovdrift er. Vi skal bl.a. se nærmere på hvad der gemmer sig i vandhullerne, vi skal fælde træer, plante træer, se på historiske spor i skoven, snakke om produktion af træ, om natur og om hvordan vi kan bruge skoven fornuftigt, samtidig med vi passer på den. Ved at deltage i aktiviteterne bliver du i stand til at svare rigtigt på Skovquizzen og være med i lodtrækningen om fine præmier.

Spejderne fra Korinth Spejderefterskole, der overnatter i de nye shelters fra lørdag, laver bål ved shelterpladsen, hvor vi kan bage snobrød og hygge os.

Kl. 13.00 trækkes en vinder af skovquizzen. 

Der er med andre ord udsigt til en oplevelse ud over det, man ville få på en skovtur på egen hånd.

 

Fokus på at værne om miljø og natur
Hvert år stiller danske skovejere og andre organisationer op på Skovens Dag for at vise landets skove frem for befolkningen. Målet er at understrege, hvor vigtigt skovbruget og naturen er, og hvorfor vi alle har et ansvar for at passe på det.

Derfor løber Skovens Dag 2017 også af stablen under temaet ”Skovens Energier”. I en tid, hvor menneskers forbrug af ressourcer er mere omdiskuteret end nogensinde, har skovens naturlige kraftværk nemlig en vigtig rolle at spille.

Udover at træ fra bæredygtigt skovbrug er en CO2-neutral energikilde og derfor et godt alternativ til fossile brændstoffer, så er skoven også en sund kilde til energi for os mennesker og et sted, hvor vi kan genoplade batterierne og finde overskud til hverdagen.


Quiz og fotokonkurrence
Op til Skovens Dag 2016 blev Den Store Danske Skovquiz lanceret, og også i år får hele Danmark mulighed for at teste deres viden om landets skove og med lidt held vinde lækre præmier.

www.skovquiz.dk kan man svare på årets 10 spørgsmål om skovens liv og energier – og de klogeste hoveder er med i lodtrækningen om fem lækre Fjällräven rygsække til den næste skovtur.

Der er også præmier på højkant til dem, der tager deres kamera med ud under trækronerne på Skovens Dag. Her kan man nemlig deltage i den store fotokonkurrence, hvor der blandt andet er en lækker iPad Air 2 på højkant.

Fotokonkurrencen går ud på at fotografere årets tema, Skovens Energier. Jo bedre, man kan skildre skovens energier gennem sit billede, jo bedre chancer har man for at vinde en præmie.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

Persondatabeskyttelse! - Få styr på det inden 25.maj
Kontakt: Tove Dahlmann
Certificeret i persondata- sikkerhed
T. 40 25 46 26 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Links

Lokale nyheder


  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 

Vestergade 10A - Svendborg
Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php