Vinbønderne byder indenfor i vintønden

10. maj 2017

De store stråtækte tønder tager sig malerisk ud på den smukke vingård i Skaarupøre, og nu er der mulighed for at kigge inden for i tønderne.

 

Et helt unikt byggeri på Skaarupøre Vingaard indvies med fødevaremarked og markvandring mellem vinstokke

 

De økologiske vinbønder i Skaarupøre, Bente Rasmussen og Carsten Andersen, Skaarupøre Vingaard, holder lørdag den 27. maj indvielse af et spektakulært byggeri, nemlig to kæmpe store stråtækte trætønder med hver en diameter på 6 meter forlænget med døre og vinduespartier, så tønderne samlet er på 100 kvadratmeter.. Tønderne er hentet i Tyskland og genetableret på vingården, hvor de fremdeles skal huse det stigende antal turister, som opsøger vingården for at høre om produktionen – og smage på produkterne.

I forbindelse med indvielsen af tønderne holdes der lørdag den 27. maj fra kl. 11 til 15 fødevaremarked på vingården på Skårupørevej 28. En lang række lokale producenter er inviteret, så der er masser af oplevelser at gå efter på vingården – udover de smukke marker og det unikke tøndebyggeri.

 

Tilbage i 2002 lagde Bente Rasmussen og Carsten Andersen grunden til det, der skulle blive deres nye liv som vinbønder. De plantede 100 vinstokke og lidt efter lidt plantede de flere og flere, opsagde deres job og blev sydfynske vinbønder på fuld tid. I dag har de godt 2300 vinstokke, og de lever af produktionen og det stigende antal turister, der opsøger vingården dels for at købe produkterne, der spænder over hvid- og rosévin til mousserende vine, en lokal variant af grappa og dessertvin lagret på fad i tre år, og dels for at høre om, hvordan man kan omlægge sit liv, hvis man vil.

 

Det unikke tøndebyggeri har fået tilskud fra LAG SØM-midlerne fordi vingården er en ikke uvæsentlig del af den turisme, der efterhånden knytter sig til mindre lokale produktionssteder, hvor historien om det gode liv – og de gode produkter – fortælles.

Tønderne, der fremover danner rammen om arrangementer på vingården, har egentlig været anvendt som eddike-tanke, men Bente Rasmussen og Carsten Andersen tillader sig nu, at kalde dem vintønder.

 

- Vores vingård er forholdsvis lille, og det er helt bevidst. Vi vil gerne selv have fingre i produktionen fra start til slut. Vi laver håndværk – ikke industriprodukter. Stort set al vin sælges fra vingården, og for os er det vigtigt, at vi ikke ”bare” sælger vin – men oplevelser, fortæller Bente Rasmussen.

Carsten Andersen har selv stået for en stor del af genopbygningen af tønderne, som i sin tid rummede 160.000 liter eddike; nu rummer de foruden butik, cafè også et stort moderne lokale med plads til en busfuld turister.

Der er romantik forbundet med at være vinbonde, og det vil Bente Rasmussen og Carsten Andersen også gerne bekræfte er tilfældet, men det handler også om hårdt arbejde. Fra februar/marts til høst i oktober er de dagligt ude i markerne for at pleje og passe stokkene. Vingården drives økologisk.

 

- En tommelfingerregel er, at man bruger en time pr. vinstok pr. år, så der går mange arbejdstimer med at gå op og ned af rækkerne, men det er et fredfyldt og meningsfuldt liv, som vi værdsætter og gerne vil fortælle andre om, siger Bente Rasmussen.

- Vi håber, at mange vil kigge forbi den 27. maj og se, hvad vi har skabt. Dagen skal bruges til at promovere de mange kulinariske tiltag, der er i lokalområdet og som i stigende grad er med til at trække turister til egnen, siger Bente Rasmussen, der bl.a. sidder i bestyrelsen for Kulinarisk Sydfyn, og gæster på vingården kan ved selvsyn se, at Cittaslow-sneglen også er flyttet ind i tønden. Et symbol på det gode liv.

 

Udstillerne på fødevaremarkedet er udover værtsfolkene: Aqua Vitae Sydfyn, Det Søde Liv, Ellelund Kalve- og lammekød, Gundestrup Mejeri og Bryghus, Kunstbryggeriet Far & Søn, AgroNatur, Kulinarisk Sydfyn og Cittaslow Svendborg.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


ÅBNER SNART I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php