Ærøskøbing-Svendborg på 20 min.

16. januar 2008

 

Svævebanen til ”Sukkertoppen” i Rio de Janeiro

Ærøskøbing-Svendborg på 20 min. – nytænkning på Ærø er påkrævet.
Ærøskøbing Kommune afslog Michael Rasmussens forslag om en svævebane Ærøskøbing-Svendborg som urealistisk. Et enigt byråd foreslår en ny færgerute til Skovballe.Det forslag har udløst megen hovedrysten på Fyn-siden pga. manglende havn og sejlrende, manglende vejforbindelse og i forvejen stærkt belastet broforbindelse.

Er der lavet en tilbundsgående undersøgelse af muligheder for en svævebane?
Eller skyldes ærøboerne afvisning, at det er nytænkning?
Svævebaner bruges ufremkommelige steder i verden med ustabilt vejrlig. Vi har også ustabil vandstand at tænke på.
Det er påkrævet at ærøboerne får hurtigere transport til Fyn, hvis man vil bevare et aktivt samfund og et aktivt erhvervsliv.
Ifølge MR skulle overfarten kunne lade sig gøre på 20 min. med en svævebane. Selv 30 min vil
gøre det overskueligt at være pendler. Bedre mulighed for at pendle betyder, at bosætning på øen bliver realistisk, hvis man ønsker at forsørge sig selv og det ærøske erhvervsliv får bedre
mulighed for at få arbejdskraft.
Unge under uddannelse vil ikke længere være tvunget til at flytte fra øen. Det vil  øge det sociale og kulturelle liv på øen – også udenfor sæsonen.

En svævebane er el-dreven og vil derfor være energibesparende i forhold til færgefart. Netop Ærø har lanceret sig som øen, der vil basere sit energiforbrug på alternativ energi. Skulle der blive brug for generatorer, hvis vinden svigter, er det stadig bedre for miljøet og økonomien end færger, samt mindske afhængighed af olieimport.

En svævebane vil fremme kollektiv trafik, da den er baseret på persontransport. En svævebane er støjsvag i forhold til færgefart og biltrafik. På Tåsinge-siden af broen er der støjværn på begge sider.
En svævebane kan tage optimalt hensyn til fuglebeskyttelsesområdet. Det er  kun et spørgsmål om linjeføring. En sidegevinst kunne være øhop i fugleperspektiv, en turistattraktion, der ikke er set før!

Der vil stadig være brug for færgefart til bil- og godstransport, men det kræver ikke samme logistik som persontransport. Det åbner nye muligheder.

Lad os få en visionær debat!

Mvh
Elisabeth Lehner
Christinedalsvej 13
5700 Svendborg

2 svar til Ærøskøbing-Svendborg på 20 min.

 1. Susanne Riber
  22. januar 2008 at 11:26

  Tænk at svæve ud over øerne Skarø og Drejø, tænk at kunne se set sydfynske øhav sådan lidt fra oven, tænk at kunne komme hurtig frem mellem Ærø og fastlandet. Umiddelbart lyder denne ide om en svævebane mellem Ærø og Svendborg som en spændende og miljørigtig løsning. For folk der bor eller skal på arbejde på Ærø vil dette være en hurtig måde at komme frem og for turisterne vil dette være en fantastisk oplevelse. Andre steder i verden under mere svære betingelser har man lavet svævebaner, men her i lille Danmark har vi vist svært ved at se på alternative løsninger. Biltrafikken skal fortsat tranpoteres med færge, men det nuværende forslag om en færgehavn i Skovballe på Sydtåsinge vil kræve udbygning af vejnettet hen over Tåsinge, og hvad vil det betyde for miljøet? Jeg mener forslaget om en svævebane fra Ærø til Svendborg har krav på at blive rigtig debatteret og undersøgt og derfor savner jeg kommentarer fra bla ingeniører og entreprenører!

 2. Eva Lauritzen
  1. marts 2008 at 12:46

  I dagens avis FAA kan man læse, at Venstre i Svendborg synes det vil være en god ide med en Ærøfærge til “et sted ved Lenskov”!
  Vil man ud i en ny fadæse – lignende Tved Skovhave – så er den hjemme.
  Den smukkeste naturlige badestrand og skov ligger der, brugt af massevis af mennesker. Ikke kun folk i området – men hele Svendborg.
  Hvad tænker man på?
  Var det ikke på tide at høre, hvad beboerne i området har at sige?
  Et emne til nærdemokratidebat…..inden det er for sent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php