Sundhøj Energihus har nu slået dørene op

26. juni 2017

 

AF NIELS CHRISTIAN NIELSEN. Projektleder GO2Green

 

Når du læser disse linjer, så har GO2Green slået dørene op til Sundhøj Energihus, Eskærvej 73 på Tåsinge. Det skete på en Grøn Lørdag den 10. juni, hvor en velbesøgt indvielse med grøn løber, balloner, lidt til halsen og ganen, samt politikerord åbnede huset.

Rødstenshuset på 154 m2 i to plan fra 1954, som GO2Green har lånt af Svendborg Kommune, har vi nu indrettet med smagsprøver på, hvad der findes af grønne energiløsninger. Huset med mere end 60 år på bagen har fået sit andet liv som grønt forsamlingshus, udstillingsvindue og eksperimentarium m.m.

Det tidligere køkken er nu indrettet til handicaptoilet, og to stuer er slået sammen til et stort møderum med plads til 28 mødedeltagere. I møderummet er der ligeledes etableret et lille køkken med service, kaffemaskine, køleskab og opvaskemaskine, så brugerne af huset kan servicere sig selv.

Trægulvene i stuen er blevet afslebet, og en gang frisk maling på væggene har frisket rummene op.

Mange af partnerne i GO2Green m.fl. har doneret møbler, inventar og grønne energiløsninger til huset. Vinduerne i hele stueetagen samt panoramavinduet i gavlen mod lyskrydset er udskiftet, der er opsat LED-belysning i hele huset, stole, borde og skabe er flotte genbrugsmøbler, projektoren er brugt, så genbrugstanken dyrkes til fulde i GO2Green.

Der er anlagt LAR-fliser foran indgangen til huset, og der vil senere blive lavet en tankløsning, så vi kan opsamle og bruge regnvandet til for eksempel toiletskyl. Huset har også fået sin egen LED-gadelampe med solceller, og der er lavet en miniterrasse på skruer. Endvidere er der lavet en kørestolerampe fra terrassesiden. Ude som inde er der eksempler på træbeklædning af nyt og genbrugstræ. Løsninger og muligheder på de mange isoleringstyper, der findes på markedet, er selvfølgelig også repræsenteret.

Der er også udstillet varmepumper og andre varmeløsninger i husets garage. Energihuset er her og nu opvarmet med naturgas.

Sundhøj Energihus må som sådan aldrig blive færdigt, for der vil løbende blive præsenteret nye grønne produkter og løsninger fra partnerkredsen.

 

Partnerne i GO2Green har nu fået et fysisk mødested og demohus, men målet er også at gøre Sundhøj Energihus til et fælles mødested, hvor boligejerne kan blive inspireret af energivenlige produkter til deres hjem, hvor elever og studerende kan lege og eksperimentere med bæredygtige løsninger i undervisningen omkring vores klima og energiudfordringer, og hvor borgere med grønne bagtanker kan dele og bytte.

Vi glæder os til at se dig i Sundhøj Energihus.

 

Fakta:

Bag Sundhøj Energihus står GO2Green, et godt seks år gammelt nonprofit klimainitiativ, hvis partnere arbejder for at reducere energiforbruget og skabe grønne jobs.

Svendborg og Langeland kommuner er partnere såvel som foreløbig 52 selvstændige miljøbevidste håndværkere og leverandører af grønne energiløsninger samt andre sydfynske aktører.

Fællesnævneren for alle i netværket er de grønne bagtanker og engagementet i bæredygtig vækst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php