Iværksætterliv

27. juni 2017

(Foto: Susanne Linnet Aagaard)

 

AF SUSANNE LINNET AAGAARD

 

Der er mange forskellige årsager til at blive iværksætter. Nogen har fået en idé, som de bare må prøve af. Andre vil have friheden til at bestemme over eget arbejdsliv. Og så er der dem, der flytter til Svendborg og forvandler fagligheden i deres tidligere ansættelse til en konsulentydelse, de nu kan sælge til andre virksomheder. Så når nogen taler om et iværksætter-DNA, kan jeg blot konstatere, at det resulterer i mange forskellige persontyper.

 

På Fremtidsfabrikken har vi månedlige fællesmøder med husets lejere, hvor den vigtigste del af møderne er fællesskabsdialogen. Her tager vi bordet rundt med korte updates om, hvad hver enkelt laver og har gang i i sin virksomhed. Her deles succeser og udfordringer, og alle byder ind med forslag, når nogen beder om hjælp. Med et par historier fra fællesmøderne vil jeg gerne give et indblik i livet som iværksætter.

 

For nylig er det Lasses tur i fællesskabsdialogen, og han lægger ud med “Alt er, som det plejer”. Adspurgt om de to igangværende byggeprojekter på Amager ikke snart er færdige, bekræfter Lasse, at det er de – og så har vi da købt flere byggegrunde i København til nye projekter. Og ja, også en grund i Odense, så vi har noget at arbejde med lidt tættere på. Og forresten, så er vi ved at lave en samlefabrik med byggelementer i Ryslinge – så vi er faktisk lidt pressede.

 

Man skal nå det hele og levere et godt resultat. Det fortæller Eva Kristina om efter en tur rundt i hele landet for at lave filmoptagelser. Når hun er tilbage, skal hun i løbet af de efterfølgende dage redigere og levere 33 små film. Der skal leveres kvalitet og originalitet, og som en anden iværksætter tørt konstaterer, er det som at trække en kanin op af hatten hver gang. Alle kunder forventer, at du leverer dit bedste, og der er kun dig selv til at gøre det.

 

Penge er ikke alt, og jeg mangler endnu at møde en iværksætter, der er drevet af penge. For at citere en her unavngiven iværksætter: “Jeg skal have gjort noget ved min opgaveportefølje. Rent økonomisk er det fint, men fagligt er det røvsygt.” Det er min erfaring, at det er passionen for at gøre en forskel, for et produkt eller en faglighed, der driver iværksætteren.

Og så er der iværksætteren, der netop har fået en start-up plads på Fremtidsfabrikken og til sit første fællesmøde fortæller, at ”Hvis jeg skal lykkes, skal jeg gå 100% ind i det, så nu har jeg sagt mit job op”. Det kræver mod at springe ud som iværksætter. Der er ikke noget at sige til, at de er nutidens helte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php