Lad dig forføre på Valdemars Slot

27. juni 2017

(Foto: Valdemars Slot)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Foråret er kommet, og sommeren flirter med os. Det kan kun betragtes som en invitation til, at vi skal ud og opleve sommerlandet og lade os forføre på alle vores sanser.
Et godt bud herpå er at besøge Valdemars Slot. Her bugner det nemlig med aktiviteter hele sommeren, og du kan sagtens få en hel dag til at gå i de fantastiske omgivelser omkring slottet.
For eksempel kan du ride i Nørreskoven, køre på mountainbikebanen eller komme på guidet tur rundt i området på segway, spille minigolf og tage på skattejagt på slottets mange værelser og spændende lokaler. Og når du bliver sulten, kan du spise på Restaurant Valdemars Slot eller i tepavillonen med verdens smukkeste udsigt over havet til den ene side og til den anden det smukke gamle slot, som Christian 4. lod bygge i årene 1639 til 1644 til sin søn Valdemar Christian. Det bliver næppe mere kulturhistorisk.

Baronens egen kok
Restaurant Valdemars Slot er nu efter en årrække med forpagtning kommet på slottets egne hænder. Det er baronens egen kok gennem flere år, Finn Kromann, som står for køkkenet, og der er helt nye spændende ting på menuen. Udover at kunne få gourmet-mad i den gamle atmosfærefyldte slotskælder er der nu også kommet helt almindelig café-mad på menukortet.

Det kan for eksempel være en slotsburger eller den ret populære slotstallerken med seks varianter af slottets egne specialiteter.
Restauranten holder åbent sammen med slottets åbningstider – hvilket vil sige fra og med påske og frem til 24. september fra kl. 11-17. Slottet åbner kl.10

I hele maj måned er her kun lukket om mandagen, hvorefter her fra 1. juni er åbent alle ugens syv dage.
I juli måned vil der være åbent frem til kl. 21 hver aften med en indbydende a la carte menu.
Tepavillonen har åben fra 1. juli, hvor man kan få både smørrebrød og kaffe og kage.
Tag Helge til slottet
Sundfærgen M/S Helge har sin faste rute fra Svendborg Havn til Valdemars Slot. Undervejs lægger den til ved Christiansminde, Vindebyøre, Troense og Grasten, inden den når til Valdemars Slot. Turen tager 55 minutter og kan i hele juni kombineres med en guidet rundvisning på slottet eller på helt egen hånd.
– Det er en fantastisk familieudflugtstur at tage. Man får en skøn sejltur gennem sundet, oplever slottet og besøger vores slotsbutik, som tilbyder en masse fra lokale kunstnere og producenter, for at slutte af med en dejlig frokost eller middag i restauranten, siger Pernille Groth-Poulsen, som er marketingskoordinator ved Valdemars Slot og tilføjer, at turen kan bookes via et link på valdemarsslot.dk.
I hele juli sejler M/S Helge også aftenture med sidste afgang hjem fra slottet kl. 21.25.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php