Sæt dig på din havn

28. juni 2017

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der var engang, hvor Svendborg Havn var en industrihavn. I dag er den langt mere end det. Byrådet besluttede for fire år siden med udviklingsplanen for Fremtidens Havn, at Svendborg Havn både skal have plads til arbejdspladser, uddannelser og boliger i tæt samspil med kulturelle tilbud og aktiviteter på vandet. Havnen skal udvikles som en åben og bæredygtig bydel tæt forbundet med midtbyen og solidt forankret i vores maritime kulturarv.

Den ’nye’ havn er i gang med at blive udviklet med en langt bredere mangfoldighed, nye udfoldelsesmuligheder og rekreative byrum. Det bliver Fremtidens Havn.

 

Den Blå Kant
Med projektet ’Den Blå Kant’ skal der skabes en rekreativ forbindelse fra Den Runde Lystbådehavn til Christiansminde. Det skal give offentlig tilgængelighed, forbindelse og byliv hele havnen rundt. Samtidig skal havnen og den omkringliggende by sikres mod højvande og skybrud. Til efteråret udskrives en arkitektkonkurrence, hvor fire projektteams går i gang med at beskrive mulige løsninger på denne opgave.
Rikke Lindholst er afdelingsleder i Kultur, Fritid og Udvikling i Svendborg Kommune og er ansvarlig for at rulle Den Blå Kant-projektet ud.
– I forbindelse med Blå Kant-projektet har vi inviteret borgere, fritidsbrugere og erhvervsvirksomheder til at komme med idéer til udviklingen af Den Blå Kant. Vi bruger også vores Havneforum, som vi i 2015 nedsatte med en række forskellige nøglepersoner, der tænker anderledes i forhold til, hvad havnen kan bruges til i fremtiden. Sideløbende med arkitektkonkurrencen er vi sammen med Havneforum i gang med en række prøvehandlinger, hvor vi inviterer svendborgenserne med ind i udviklingen af havnen. Vi arbejder med midlertidige aktiviteter på hele havnen, som fx partnerskaber på Frederiksø og ’Prøveparken’ for bl.a. skatere. Det gør vi for at se, hvad der virker, inden der træffes beslutning om noget mere permanent.

Det er vigtigt, at vi har tænkt hele vejen rundt. Havnen er hele byens kronjuvel. Så det er både en næse- og en hjerteoperation, vi er i gang med, siger Rikke Lindholst.

 

Mere liv på kajen
Henover sommeren vil der ske mange nye ting på havnen. Der bliver åbnet op for flere outdoor- aktiviteter som mobilt gadesalg på Jessens Mole og Frederiksø og nye partnerskabsaftaler i de gamle værftsbygninger.
– Kommunen inviterer alle til at bruge deres havn og være med til at skabe nyt byliv på vandkanten. Så kom og leg med på kajen, lyder opfordringen fra Rikke Lindholst.

 

Følg med på fremtidenshavn.dk og på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php