BassIda, Ida Funkhouse, Ida Nielsen. Mød hende på Skarø

30. juni 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Hun var Princes bassist i seks år, og hans store personlighed og musikalske geni har betydet alverden for den danske musiker, der her, godt et år efter stjernens død, har fuld gang i karrieren

 

AF PER VINCENT

 

Når man møder Ida Nielsen, er der to umiddelbare, næsten modsatrettede indtryk. Det er tydeligt at mærke musikeren, der er vant til de store verdensscener, det store set-up og et publikum, der tælles i tusinder.

Samtidig er hun lige så tydeligt Ida fra Aarhus-kanten, ligefrem og jordnær, med øjenkontakt og mange smil, der breder sig over hele ansigtet. Hun vil bare spille, uanset om det er Madison Square Garden i New York, Budokan i Tokyo eller Love In på Skarø.

 

Den fede funk
Basguitaren var Ida Nielsens første instrument, og som helt ung spillede hun med forskellige lokale bands og lyttede, lige som de fleste andre på den tid, til Sanne Salomonsen, Anne Linnet, One Two, og hvad der ellers var hipt på det tidspunkt.

– Da jeg var lige omkring 16 år, havde jeg fået et job som afløser, og der var også et andet band, der skulle spille. Det var fire-fem drenge på min alder, og de funkede afsted på en måde, jeg aldrig havde hørt før, og jeg faldt for det. Funkmusik var det, jeg ville, fortæller Ida Nielsen.

Hvorfor er funk så fedt?

– Det er følelsen, det er helt specielt, musikken swinger på en særlig måde, og det er medrivende. Jeg kan sådan set ikke forestille mig at spille en anden genre, for eksempel tror jeg ikke, at jeg får et opkald fra en jazz-kapelmester, griner Ida Nielsen.

 

Prince
Der skal mange storladne tillægsord til at beskrive Prince, hans genialitet og betydning, og for Ida Nielsen kan han ikke overvurderes.

– At se ham arbejde, uanset om det var i øvelokalet, i studiet eller på scenen, var altid inspirerende. Han vidste præcis, hvad han ville have frem i bandet, og hans evner som musiker og bandchef gjorde, at han fik det. Nogle af hans kompositioner er meget komplekse, og han formåede at arrangere numrene sådan, at der kom det ypperste ud af dem. Samtidig mestrede han jo alle instrumenterne, så når han for eksempel instruerede vores trommeslager om et særligt fill, var det kompetent, siger Ida Nielsen.

Hun fortæller også, at Prince aldrig brugte sæt-lister, altså en seddel med den rækkefølge, numrene bliver spillet i, så alle musikerne ved, hvad det næste er.

– Når vi havde spillet et nummer færdigt, vidste vi aldrig, hvad vi nu skulle. Prince bestemte sig bare efterhånden, som vi kom igennem koncerten, og når man tænker på hans enorme bagkatalog, kan du forestille dig, hvor mange timer vi har brugt i øvelokalet. Du skal være forberedt til hvad som helst, lige her og nu, og det får jo i den grad en musiker til at være på tæerne, smiler Ida Nielsen.

Når hun komponerer og navnlig arrangerer sin musik, tænker Ida Nielsen af og til på Prince og spekulerer på, hvad han ville have gjort, hvordan han ville have instrumenterne til at spille i forhold til hinanden, og hun indrømmer gerne, at der af og til sniger sig et Prince-riff ind i hendes sange.

– For mig var han den største, og jeg spillede med ham i seks år. Det er fantastisk, slutter Ida Nielsen og smiler igen.

 

Ida Nielsen & band kan opleves fredag 14. juli på Skarø Festival.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php