Lokale Ildsjæle

13. juli 2017

 

AF SUSANNE LINNET AAGAARD

 

For otte år siden flyttede vi til Svendborg efter flere år i storbyer i udlandet. Ingen af os havde været her før den dag, vi købte hus på Tåsinge. I det hele taget kendte vi ikke noget til hverken Svendborg eller Sydfyn, da vi flyttede hertil. Det gør vi nu og er småforelskede. Vi er som så mange andre smittet med den Svendborgbacille, der får os til at lyde som et reklameindslag, hver gang vi er udenbys.

 

Den her by skaber ildsjæle, for byen er skabt af ildsjæle. Det er derfor, Svendborg er ’Danmarks mindste storby’. I en storby er der plads til det storslåede, det unikke og det kantede. Der er plads til det skæve og de skæve mennesker. Ildsjælene giver energi og udvikling til byen, for de smitter med deres begejstring. Byen får kant, når nye ting prøves af og går godt – eller går mindre godt. Der skal være luft og plads til ildsjæle, så de kan eksperimentere. Og der skal være plads til skæverter, så der er mod til at gå efter det ekstraordinære. Det er der ofte i Svendborg.

 

Vi har netop været på Kulinarisk Sydfyn og nydt de mange tilbud til hele familien. Kulinarisk Sydfyn er så meget mere end et lokalt fødevaremarked, og det er det pga. en ildsjæl som Mikael Hansen. Han har hele tiden haft visionerne og kunnet skabe følgeskab til dem. Markedet bliver hvert år udvidet og forandret med nye tiltag. Nye idéer bliver prøvet af, og det gør de med begejstring. Gin-smagningen i år må have været vellykket, for en deltager formåede efterfølgende at overbevise mig om, at gin både er smuk, velsmagende og sund. Måske er der gin-smagning på programmet igen til næste år – i så fald deltager jeg – eller måske har ildsjælen Mikael fundet på noget nyt og endnu bedre, som skal prøves af.

 

På Baggårdsteatret vrimler det med ildsjæle, så selvfølgelig må en forestilling som Bertolt Brechts Svendborgdigte træde ind på den nationale teaterscene og rokke lidt ved den. I miniputbyen Ollerup har lokale ildsjæle helt selvfølgeligt skaffet opbakning og støtte til både multiarena og koncertsal. Musiklivet vokser Svendborg over hovedet og tiltrækker endnu flere musikglade ildsjæle. Andre ildsjæle står bag kapsejladsen Silverrudder og halvmarathonen De 3 Broer. Alle aktiviteter, der skaber og udvikler vores by. Og så er der Svendborg Havn, hvor ildsjæle af forskellige overbevisning kæmper for lige netop deres vision for havnen. Ja, ildsjæle giver ikke altid de nemme resultater, men deres aftryk gør, at vi kan mærke byen.

 

Bag papiret, som disse linjer er skrevet på, står endnu en ildsjæl: Christian Dan Jensen, der brænder for Sydfyn og har skabt dette magasin om livet i byen. Kære Troels Mylenberg, pas godt på mitsvendborg.dk og lyset i Christians øjne.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


ÅBNER SNART I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php