En lille øko-oase på toppen af Møllergade

14. juli 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Hvis ikke det er økologisk, kan det være lige meget

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Egentlig er det ganske overflødigt at sige ’Øko’ Cafeteriet om det nye spisested på toppen af Møllergade. Cafeteriet er nok. Det er nemlig en selvfølge, at alt er økologisk. I hvert fald når man spørger Sally Hyldal, som driver stedet. Hun tænker økologi og bæredygtighed ind i hver eneste detalje som det grundlæggende fundament for den nye spændende café, der i øvrigt ligger på byens absolut bedste beliggenhed på toppen af Havnetrappen med en fantastisk terrasse med udsigt over Svendborg Havn.


Går efter øko-guldmærke
Sally Hyldal er ikke uerfaren med at drive et køkken. Det sidste, hun havde, var endda på hjul. Kok og Rul hed det og var et mobilt catering-køkken, som havde specialiseret sig i at lave mad ved sportsstævner, festivaler, ved firmaarrangementer og for filmhold på locations rundt omkring. Nu er mobil-køkkenet solgt til et par på Møn, og Sally Hyldal har rullet sit koncept ud med ’den ægte vare’ af gode økologiske råvarer på stedet, hvor der engang lå en lille finurlig garnbutik lige ved siden af det hedengangne værtshus Rob Roy.
Øko Cafeteriet – eller Cafeteriet, som vi blev enige om at kalde det fremadrettet – adskiller sig ved at have et menukort, som udelukkende byder på økologiske madoplevelser.
– Vi går direkte efter Det Økologiske Guldmærke – og det skal vi nok få, lyder det overbevisende fra Sally Hyldal, som går målrettet efter, at alt, der dagligt bruges i køkkenet, er mellem 90-100% økologisk. Og Sally Hyldal går ikke på kompromis.
– Jeg finder hellere et alternativ, hvis jeg ikke kan få den råvare, som skal bruges i en ret. Den skal være økologisk. Så det bliver ofte årstiderne, der afgør menukortet, siger Sally Hyldal.
De økologiske spisemærker, guld, sølv og bronze, kan man opnå ved at tilmelde sig ordningen hos Fødevarestyrelsen. Mærkerne gives efter køkkenets økologi-procent – det vi sige, hvor stor en del af de anvendte fødevarer der er økologiske.

 
Tak til vennerne
Med sig i køkkenet har Sally Hyldal vennen Benny Madsen, som er gourmetkok og blandt andet har arbejdet for Gordon Ramsey.
– Vi er et ret godt makkerpar. Jeg er kogekone, og Benny kan alle de gode tricks. Uden ham var Cafeteriet aldrig blevet en realitet, siger Sally Hyldal.
I skrivende stund er Cafeteriet stadig under opbygning. Venner og bekendte til Sally har hjulpet med etableringen af stedet og har været en uundværlig støtte.
– Jeg er overvældet over alle de søde mennesker, som har hjulpet mig – ikke mindst Trine Kirketerp, som jeg vil benytte lejligheden til at sende en kæmpe buket verbale roser for hendes helt utrolige støtte og hjælp hele vejen, smiler Sally Hyldal.

 

oekocafeteriet.dk

Et svar til En lille øko-oase på toppen af Møllergade

  1. Vianna Andersen
    19. juli 2017 at 12:12

    Det er en velfortjent ros til et fantastisk sted med virkelig god mad, sød betjening og hyggelig atmosfærer. Jeg har været der flere gange både til musik arregementre og for at spise, har altid været super tilfreds og så er priserne virkelig i orden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php