MatematikBoost – Et fagligt og mentalt løft

15. juli 2017

 

AF TRINE LØNFELDT

 

“Jeg er lige kommet ud fra matematik. Troede aldrig, jeg skulle sige det, men det var mega hyggeligt. Jeg har fået så meget ud af at være på MatematikBoost hos dig. Tuuusind tak. Jeg begyndte at græde af glæde.”

 

Sådan skrev Karoline i 9. klasse til mig lige efter hendes mundtlige matematik-eksamen. Hvis hun bestod, ville hun blive glad, havde hun fortalt mig. Karoline fik 7, hvilket hun med rette kan være stolt af. Hun er så mega sej.

 

Jeg er overbevist om, at alle børn kan blive gode til matematik. For mig handler MatematikBoost om disse 5 områder. Nemlig at…

 

  • ANERKENDE & ROSE

At high-five med rosende ord kan give følelsen af sejr og succes, der igen giver lysten til at fortsætte. Anerkendelse handler også om at være ærlig omkring det, der (nogle gange) er svært. Samtidig fortæller jeg, hvilke styrker der kan arbejdes videre med.

 

  • OMFAVNE UDFORDRINGERNE

Det er ok at være frustreret første (og anden og tredje!) gang, man møder ny og ukendt viden. Udfordringer er det, der udvikler dig. Her lærer du. At omfavne udfordringerne handler om villigheden til at møde modstand.  

 

  • FINDE STRATEGIER DER VIRKER

Matematik er reelt set “bare” en masse opskrifter – kaldet formler. Disse kan læres og derefter bruges i de rigtige sammenhænge. Det handler om at lære at svare på spørgsmålet: Hvad skal jeg bruge for at løse denne matematikopgave?

 

  • STIMULERE DET VOKSENDE MINDSET

Hjernen er en muskel, der kan trænes. Det handler om at lære lidt hver dag. Det betyder, at du må gøre dig umage og gøre en indsats. Jeg tror på, at du bliver klogere, jo mere åbent du møder en opgave. Kast dig blot ud i det.

 

  • ARBEJDE MED TÅLMODIGHED

Øvelse gør mester, siges der. Gentagelse, af det du endnu ikke kan, er et tegn på, at du prøver at forbedre dig. At blive bedre til noget kræver tid. Forandringer tager tid. Derfor bruger jeg ofte ordet endnu efter de unges sætninger. Jeg kan ikke finde ud af det… endnu! Jeg er ikke god til matematik… endnu! Jeg kan ikke forstå det… endnu! Jeg er sådan en, der aldrig har lært det… endnu!

 

MatematikBoost er 1:1 privatundervisning og kan bruges til et fagligt løft fx frem mod eksamen eller som et forløb med fokus på at turde række hånden mere op i timerne, efterhånden som fagligheden øges. Min fordel er, at jeg ikke kender de unges historier, deres faglige niveau eller indsats i skolen. Jeg møder dem med friske nye øjne. Jeg oplever, at den imødekommenhed gør, at de åbner op, hurtigt føler sig trygge – og så er der plads til læring.

 

Er du blevet nysgerrig, kan du læse mere på www.matematikboost.dk 

Et svar til MatematikBoost – Et fagligt og mentalt løft

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php