Netværk er vejen til god forretning

18. juli 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Klokken er 7.30 torsdag morgen ved havnen i Svendborg. De første servicebiler er allerede sat på to-timers parkeringen, og flere forskellige håndværksmestre har kurs i samme retning.

Det samme har revisoren, som kommer på cykel – og advokaten, grafikeren, vinhandleren og ejendomsmægleren. Alle har samme destination og samme møde skrevet ind i kalenderen.
De næste to timer skal tilbringes sammen til netværksmøde.

Kunder over bordet
Stedet er Færgegården, som ligger i forlængelse af restauranten ved Hotel Ærø mod sejlskibsbroen. Her mødes erhvervsnetværket GLOBAL-Network hver anden torsdag i lige uger for at netværke, udveksle erfaringer, dele viden og kontakter og for at lave forretning med hinanden. Nok er kaffen god og morgenbuffeten i top, men det primære formål med at investere sin tid i netværket handler om business. Og det er der alle tænkelige muligheder for at gøre, hvis man forstår at se og udnytte dem. For det er vigtigt. En af grundstenene i at være en del af GLOBAL-Network er nemlig, at det skal være rentabelt. Det vil sige, at det abonnement, man betaler for at have sin faste plads i gruppen (her er brancheeksklusivitet), skal komme tilbage i form af kunder genereret via netværket.

Netværksmøderne kører efter en helt fastlagt mødeagenda med 1 minuts præsentationsrunde for alle, et fast indlæg, en søgerunde, hvor man kan bruge netværket til at få kontakter, kunder, leverandører, nye medarbejdere osv. Et punkt med ’kunder over bordet’, som ofte udvikles til kreative tankesæt i forhold til, hvilke nye forretninger man kan lave med hinanden, og som omdrejningspunkt fra start til slut: netværk, netværk, netværk – også med gæsterne. Der er nemlig gæster med til hvert netværksmøde.

 

Personlig udvikling, sparring og god forretning
GLOBAL-Network er trods sit internationalt klingende navn et pæredansk forretningskoncept med base i Ballerup. Der er omkring 40 afdelinger af GLOBAL-Network i Danmark, og i Svendborg er her p.t. 20 faste medlemmer af netværket. Gruppens mål er, at den skal vokse til 25 inden nytår.

Anette Lysemose fra Revisionsfirmaet EY er en af dem, som har siddet længst i netværksgruppen. Hun fremhæver den personlige udvikling som et stort aktiv for hende ved at sidde i gruppen.
– Jeg har udviklet mig meget ved at skulle præsentere mig selv over for mennesker, jeg ikke kender. En rigtig god øvelse, som man kan have med sig ud i forretningslivet, siger Anette Lysemose.

Andelskassen i Svendborg er netværkets pengeinstitut og repræsenteret ved Jane Pritzlau.
– Andelskassen Svendborg har både fået kunder i selve netværket, og derudover er der kommet flere henvisninger fra netværket på både privat- og erhvervskunder. Flere af disse er allerede blevet kunder. Medlemsskabet var faktisk tjent ind inden for den første måned som medlem af GLOBAL-Network, fortæller Jane Printzlau.

Håndværkergruppen i GLOBAL-Network udtrykker, at inden de kom med i netværket, var det ikke usædvanligt med et netværk meget centreret om håndværksfaget.
– Jeg har udvidet mit netværk væsentligt og således fået opgaver gennem GLOBAL-Network. Samtidig har jeg en rigtig god sparring med faggrupper, som jeg ellers ikke ville være kommet i kontakt med, hvis ikke jeg var blevet en del af gruppen, lyder det fra murermester Jonas Bay, som har siddet i netværksgruppen i et lille års tid.

Klokken 9.45 præcis slutter netværksmødet, og dagens primære arbejde kan begynde.
Nye kontakter er skabt. Kunder er formidlet. Alle er blevet klogere, og om 14 dage mødes alle igen i GLOBAL-Network.

 

global-network.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder





  - Få Dit arrangement med

Svendborg Rabbits



Blogroll





Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php