Ønsker du dig også den perfekte kostplan?

27. juli 2017

 

AF SUSANNE GREGERSEN

 

Leder du efter en kostplan, der er den sikre vej til varigt vægttab?

Det gør mange, der gerne vil tabe sig. De prøver den ene slankekur efter den anden.

Og der er mange forskellige tilbud på nettet, i ugeblade og månedsmagasiner. Tilbud, som lover, at du kan tabe en masse kilo NU.

 

Forskellige varianter af nemme kure, hurtige eller effektive slankekure, der alle har det tilfælles, at ja, de virker sikkert… MEN KUN LIGE HER OG NU!

De bygger på løsninger, der ikke er tilpasset dig, dine behov eller din dagligdag. De er unaturlige for din krop, og det vil typisk føles som en evig kamp, og det er bl.a. grunden til, at de ikke virker i længden.

 

Når du følger en plan, er det nøje bestemt på forhånd, hvad du skal spise. Derfor holder du op med at mærke efter, hvordan du har det, og om du er sulten. Det kan du kun holde til i en bestemt periode. Jo strammere madplan, jo mere fastlåst føles det. Kroppen reagerer med at holde på alt det fedt og næring, den overhovedet kan, for den “tror”, der er hungersnød.

 

Og når noget føles naturstridigt, er det som regel kun et spørgsmål om tid, før du opgiver og igen begynder at gøre det, der føles trygt.

Når du lige har opgivet en slankekur, hvor du var urimeligt hård ved dig selv og kæmpede mod dine egne følelser, ja, hvad føles så både velfortjent og naturligt? For mange er det at spise alle de ting, de lige har fornægtet sig. Slik, to store stykker chokoladekage eller noget tilsvarende.

 

Der er meget bedre måder at tabe sig på – og måder, din krop vil elske. Det handler om at være opmærksom og lære dig selv og dine behov nøje at kende.

 

I helhedsHUSET har vi med succes afholdt forløb, der fokuserer på tanker og vaner omkring mad, og den opmærksomhed giver pote. Det er ikke en kur (for de virker jo ikke). Det handler om at mærke sult og mæthed, det handler om smag, nydelse, kropsbevidsthed og let motion (med nydelse), og så handler det selvfølgelig om maden, vi spiser, som vores dygtige kostvejleder guider os i. Og i virkeligheden så ved vi – og vores krop – godt en del om, hvad der er godt for os, vi skal bare lige huskes på det… igen….

 

Skal du have et godt og hurtigt råd herfra, så sig nej anden gang fadet går rundt. Det er nemt at huske i en travl hverdag, og du kan tit spare mange kalorier på den måde. Og husk en sund og nærende morgenmad! Hvis kiloene skal reduceres, så er et besøg hos en kostvejleder givet rigtig godt ud – for hvem gider yoyo-vægt, der går op og ned, efter om vi har viljestyrke eller ej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


Køb billet til teaterforestillingen
den 28. og 29. sept. her

NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php