Lambrusco – den ’vilde drue’

30. juli 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

‘Hvad byder man uventede gæster?’ – Et glas kold priklende Lambrusco – naturligvis.
80’ernes hofdrik er i topform og godt på vej til sin renæssance her i det 21. århundrede, og Lambrusco er ikke nødvendigvis en studentervin til 25 kroner flasken med de værste lidelseshistorier bag sig som følge af dårlige produktioner, som 80’erne og start 90’ernes supermarkeder massivt blev oversvømmet af. De findes stadig – jovist – men dem skal man holde sig fra. I stedet skal man lade sig forføre af den gode italienske mousserende vin, som Lambrusco rent faktisk er.

Den charmerende vin
Lambrusco er navnet på en drue, ligesom det er navnet på vinen, og ordet betyder ’vild drue’.
Den dyrkes primært i norditalienske Emilia-Romagna. Hovedparten af Lambrusco laves på den billigere charmatmetode, hvor gæringen sker på en tank og ikke med en anden gæring i flasken, som de kendes fra for eksempel champagne.
Hos Vinspecialisten i Korsgade vil man gerne slå et slag for at få Lambruscoen tilbage i køleskabet her om sommeren. Det er nemlig alletiders liflige, forfriskende og charmerende vin, hvis man lige gør sig den ulejlighed at lade sig kvalificere lidt i den rigtige smagsretning.
– I 80’erne havde vi nok ikke altid helt styr på, hvad vi drak. Billige, søde og dårlige udgaver af Lambrusco ødelagde vinens omdømme. Kvalitetsbevidste forbrugere dømte derfor Lambrusco ude i mange år, forklarer Simon Styrup fra Vinspecialisten. Men nu kommer Lambruscoen stærkt tilbage.

 

Den festlige vin
Der er ikke noget så festligt som et glas bobler i et højt glas. Stemningen er allerede lagt, når vi hører proppen springe. Vi karakteriserer det typisk med noget ganske særligt. Noget, der skal fejres, og som er udover det sædvanlige. Og det behøver ikke være en Dom Perignon-champagne til et par tusinde kroner flasken, som vi lader halshugge med sablen, når vi skal fejre, at hækken endelig er klippet hele vejen rundt. For hvorfor ikke gøre hverdag til en fest med en flaske Lambrusco. 

– Vi oplever, at Lambrusco-producenterne bliver bedre i takt med forbrugernes kvalitetsbevidsthed. For eksempel kører vi frem til 15. august med et godt tilbud på en god Reggiano Lambrusco – en rigtig terrassevin – til 60 kr. flasken, når man køber to. Eller hvis man ønsker en rigtig kvalitetslækkerbisken, så har vi en Rito Lambrusco di Sorbara, som har opnået kultstatus i Italien, fordi den er blevet internationalt anerkendt med tre glas i den italienske vinguide Gambero Rosso, fortæller Simon Styrup.

Lambrusco nydes bedst af høje Riedel champagneglas.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


Køb billet til teaterforestillingen
den 28. og 29. sept. her

NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php