Høsten er i hus og TØSINGEN er på gaden

27. august 2017


Download TØSINGEN, august 2017

 

Høsten er i hus

 

Leder TØSINGEN, august
AF CHRISTIAN DAN JENSEN

Redaktør, TØSINGEN

 

Marken er mejet, og kornet er høstet, kornet er i laderne, og høet står i hæs.

Sådan sang vi i skolen til den gamle danske folkemelodi. Teksten er skrevet af Mads Hansen i 1868 og melodien er vist nok skrevet af en jysk soldat.
Jeg husker særligt den sang, da den var så herlig frisk og let-til-bens. Som regel sang vi den efter en god lang sommerferie med masser af sol og varme – sådan var det jo dengang.
Forleden da jeg kørte en tur i sommerlandet på Tåsinge, og så mejetærskerne i fuld gang på markerne, dukkede sangen – som verdens mest naturlige ting, straks op igen fra bagkataloget i min hukommelse. Det gjorde mig glad, og jeg holdt ind til siden. Min yngste på fem år sad og pludrede på bagsædet med sin veninde, og begge var de straks med på den friske sang.
Ud af bilen i en fart og ind og hoppe på stubbene på den nyhøstede og velduftende mark. Sensommer i vores dejlige Danmark og to danske sommerpiger, som straks var oppe på en af høballerne på marken, blev – som verdens mest naturlige ting, forsiden af denne udgivelse af TØSINGEN.


Tåsinge er fyldt med initiativer om bæredygtighed. Vi tager dig derfor denne gang med på besøg i Energihus Sundhøj, som nu er indrettet som et udstillingsvindue for GO2Green partnere, der viser alle tænkelige elementer til bæredygtige energiforbedringer i ejendommen. Du er også velkommen.
helhedsHUSET inviterer også indenfor i bæredygtighedens tegn. Det gør de den 3.september, tæt på husets 1 års fødselsdag, hvor husets behandlere vil være til rådighed for en snak om fysisk og mental sunhed og om hvordan vi får en mere bæredygtig livsstil.
Vi har også været på besøg hos Maria og Eigil Lauritsen på Sdr. Vornæsvej. De har fået skiftet deres gamle pillefyr ud med en luft-til-vand varmepumpe, og det er de rigtig glade for.
Herudover er der gode historier fra Taasinge Museum, Sportens Venner Tåsinge, Tåsingeskolen, Bregninge Kro, Tåsinge Aktivitetscenter og selvfølgelig også fra naboerne på Langeland.

 

God fornøjelse

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


ÅBNER SNART I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php