Drop kopierne – bevar originalerne

3. september 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Opsvinget er kommet – og det mærker vi. Sådan lyder det overbevisende fra Henrik Aarslev som er butiksbestyrer i Schiang Living i Vestergade 5 i Svendborg. Han mærker også, at de som har været tilbageholdende med at købe, nu igen er begyndt at gøre sig gode investeringer i god dansk møbeldesign.
– Man går sjældent galt i byen ved at købe gode design møbler. Danske møbeldesignere som Arne Jacobsen, Hans J. Wegner, Børge Mogensen og Poul Kjærhom m.fl. er helt klart de stærkeste og holder prisen. De har et skulpturelt, tidløst og minimalistisk design, som gør, at deres skønhed altid vil være aktuelt og passer ind i tiden, siger Henrik Aarslev.

En udvidelse mere – måske
Schiang Living åbnede butik i Svendborg i september 2013 og i 2015 udvidede man 1.salen udelukkende med de eksklusive Fritz Hansen møbler. Det har været en succes.
– For kunden der kommer ind, og gerne vil gå på opdagelse, giver det lige det ekstra i butikken, at vi har 1.salen med Fritz Hansen møbler. Vi så det allerede året efter, at omsætningen gik i vejret med den nye 1.sal. Så nu går vi med tanker om, at udvide yderligere. Vi har mulighed for at gå en etage mere op og få yderligere et par hundrede kvadratmeter. Det ville være fantastisk og give os endnu flere muligheder, lyder det fra Henrik Aarslev som understreger, at forretningen bliver liggende, hvor den ligger.
– Vi har den perfekte beliggenhed. Parkering lige på den anden side af forretningen og tæt på midtbyen. Det giver rigtig god mening for os at have forretningen liggende her, siger Henrik Aaslev.

 

Det personlige hjem
Selvom dansk møbeldesign er kendt i hele verden, så er det kun en ganske lille procentdel af os der køber de eksklusive designmøbler. Kæder som IKEA og andre lavpris møbelhuse er voldsomt populære, og vi tænker ikke så meget over kvaliteten i produktet – bare det er billigt.
– Når vi indretter vores hjem, så vil vi gerne kunne identificere os med måden vi bor på. Har vi et hjem udelukkende indrettet efter boligkataloget, så har vi et hjem uden sjæl. Det som giver vores hjem personlighed er detaljen i vores indretning. Har vi blot et enkelt møbeldesign, så løfter det det hele. Har vi derimod et helt hjem kun bestående af designmøbler, så bliver det et udstillingsvindue, og det er lige så meget uden sjæl og personlighed, siger Henrik Aarslev.
Det er folk på +30 som er hovedkunden hos Schiang Living og rigtig mange på den anden side af de 60 er faste kunder i butikken. De kender historien, og ved, at dansk møbeldesign er en del af vores kulturarv.
– Vi får ofte et personligt forhold til vores kunder, og vi gør en del for at guide folk til at få et spændende og personligt hjem. Der findes mange kopier af de originale designmøbler. Drop dem, for de har ingen historie at fortælle. Det er historier som skaber billedet af hjemmet og fortæller ens identitet, siger Henrik Aarslev.

 

schiang-living.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php