Er Svendborg værd at bevare?

29. september 2017

Baagøe & Riber grunden ligger i et af de udpegede kulturmiljøer som By og land- Sydfyn inviterer til debatmøde om mandag den 2.oktober.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Hvad vil politikerne med de 34 kulturmiljøer, bl.a. Baagøe og Riber-grunden, som er i Svendborg? Det kan man diskutere med en række lokalpolitikere på et offentligt møde 2. oktober i Borgerforeningens guldsal.

 

Hvad betyder det for kommunen og hvad betyder det for den enkelte? Sådan spørges der uddybende.

I panelet sidder borgmester Lars Erik Hornemann (V), 1. viceborgmester Henrik Nielsen (K), 2. viceborgmester Bo Hansen (S) og Hanne Ringgaard Møller (Rad.). Ordstyrer er Uffe Strandby, forstander på Ollerup Gymnastikhøjskole.

Debatmødet, der er arrangeret af foreningen By og Land- Sydfyn og støttet af Fonden for Fynske Bank, indledes med et oplæg om kulturarvens værdi ved foreningens landsformand Karen Margrethe Olsen.

 

Svendborgs 34 kulturmiljøer
Et kulturmiljø er defineret som et “geografisk afgrænset område, der ved sin fremtræden afspejler væsentlige træk af den samfundsmæssige udvikling”, hedder det i oplægget.

I Svendborg er der udpeget sådanne 34 kulturmiljøer. De spænder vidt.

Fra boligforeningshusene på Falkenbjerg til Gasværkshavnen, fra Grev Schacks Vej til købmandsgården Baagøe & Riber.

Før mødet har foreningen By og Land Sydfyn udarbejdet en publikation om de forskellige hustyper, der er repræsenteret i Svendborg, med anvisninger på, hvordan der kan passes på dem.

Publikationen “Villaer og stuehuse i Svendborg Kommune – opført før 1960” er uddelt i de berørte kulturmiljøer og ekstra eksemplarer kan desuden ses på Svendborgs biblioteker eller erhverves ved henvendelse til foreningen.

 

Debatmøde Borgerforeningen, Guldsalen mandag 2.oktober kl.19
Der er fri entré til mødet og alle er velkommen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php